قليه ماهى بوشهری

 

طرز تهیه قلیه ماهی بوشهری برای ۲ نفر

 

 

 

مواد لازم:

 

 

 

*یک عدد پیاز خرد شده

*ماهی ۲ قطعه حدودا ۲۰۰ گرمی(ماهی های مناسب قلیه-هامور سفید-سنگسر-شیر-سکن)

این نکته رو یادآور بشم که همیشه برای قلیه ماهی برش ماهی رو گرد گرد ببرید

*سیر ۴ حبه ی درشت

*سبزی ماهی ۳۰۰ گرم

*آرد یک قاشق مرباخوری

*آّب ولرم به اندازه ی کافی(آّ ولرم برای خیساندن تمر و اضافه کردن به قلیه)

*تمر هندی ۱۰۰ گرم (اگر تمر هندی از نوع سیاه رنگ باشد بهتر است)

*روغن و نمک و زردچوبه به میزان لازم

*فلفل قرمز به میزان دلخواه(ولی قلیه ماهی بوشهری فلفل رو به اندازه ای در غذا می ریزند که مزه ی تند آن احساس شود)

*سبزی ماهی شامل گشنیز و شنبلیله می باشد که مقدار گشنیز از شنبلیله باید بیشتر باشد نسبت ۴ به ۱

*تمر هندی باید به اندازه ای باشد که مزه ی ترش ملس مانندی به غذا بدهد.

 

 

 

 

طرز تهیه:

 

 

 

 

ابتدا روغن را در قابلمه ریخته و پیازها را که از قبل خلال کرده ایم تفت می دهیم،تا طلائی رنگ شود.بعد سبزی ها را که قبلا شسته و خرد کرده ایم را به آن اضافه می کنیم،و تفت میدهیم.سبزی قلیه ماهی نباید مثل سبزی قورمه سبزی خیلی سرخ شود.بعد از آن که سبزی ها سرخ شدن-سیر رنده شده یا کوبیده شده را به آن اضافه می کنیم،و هم می زنیم.زردچوبه و فلفل هم اضافه کرده و تفت می دهیم.سپس ماهی ها را که از قبل شسته و نمک زده ایم به آن اضافه می کنیم و مقداری تفت می دهیم تا رنگ ماهی تغییر کند و از حالت خام بودن در بیاید.سپس تمر را که از قبل در آب  گرم خیس کرده ایم می فشاریم تا شیره ی تمر گرفته شود و یک قاشق آرد به آب تمر اضافه کرده و در آن حل می کنیم.سپس آب تمر را از صافی یا پارچه تمیزی عبور می دهیم تا هسته و ریشه های تمر گرفته شود و آب تمر صاف شده را به قلیه اضافه می کنیم.باید این نکته را یادآوری کنم که سر دیگ قلیه را نباید بست و بگذاریم تا به مدت ۱۰ دقیقه جوش بخورد و بقول معروف “قل “بخورد.بعد از گذشت ده دقیقه شعله ی زیر قابلمه را کم می کنیم تا قلیه “جا “بیفتد.یعنی روی قلیه یه لعاب سبز رنگی به همراه چربی بگیره.

شما ممکن است این را هم بپسندید

۱۳ پاسخ‌ها

  1. رها گفت:

    سلام خسته نباشید.من ماهی هووراستفاده میکنم ولی ماهی هام له میشه لطفا بگید چکار کنم؟

  2. اکبر شایان گفت:

    با سلام، اگر از ماهی هامور برای پخت قلیه ماهی استفاده می کنید ، بهتر است تیکه های ماهی را درشت و بصورت قالبی برش داده و بعد از اینکه پیاز و سیر و سبزی را تفت دادید و آب تمر را به مواد اضافه کردید و مواد شما جوش خورد و همه ی مواد با هم کاملا پخته شدن و ا افتادن،تیکه های ماهی هوور را در یک ماهیتایه صورت جداگانه سرخ کرده و به مواد قلیه اضافه کنید در این صورت به هیچ وجه ماهی های شما له نخواهد شد البته باید توجه داشت وقتی ماهی را به قلیه اضافه می کنید دیگر نباید مواد را بهم زد.امیدوارم جواب سوالتون رو گرفته باشید.

  3. زهرا گفت:

    چرا تو قلیه آب نمیکنید

  4. اکبر شایان گفت:

    با سلام
    تشکر می کنم که این سوال رو پرسیدید.هنگامیکه تمر رو درون آب ولرم خیساندیم،آّب باید به
    اندازه ای باشد که نیاز به اضافه کردن مجدد آب به قلیه نباشد.البته با یادآوری و سوال شما دستور قلیه ماهی
    رو ویرایش کردم.
    با تشکر از ارسال دیدگاهتان

  5. zeynab گفت:

    بجاي آرد ميتوان كمى برنج محلى را خيس كرد بعد با كمي نمك در هاون كوبيد.لعاب خوبى ميدهد.بعد از اينكه ماهى را با مواد سرخ كرده در آوريد و بعد از كمى(قبل از جا افتادن كامل)مجدا اضافه كنيد

  6. فرح گفت:

    اگه با ماهی قزا الا باشه بد میشه؟و اگه ماهی رو اول سرخ کنیم بعد بریزیم تو مواد چطور میشه؟

  7. هانيه گفت:

    قليه ماهي خيلي خوشمزه هست.ميشه بجا ماهي ,ميگو استفاده کرد

  8. هانيه گفت:

    اگه قليه به علت زيادي تمر هندي ترش شد چکر كنيم ترشي قليه كمتربشه

  9. یوتاب گفت:

    سلام بهترین قلیه ماهی عمرم را در هتل خلیج فارس گناوه خوردم بی نظیر بود

  10. مجید شکوهی گفت:

    بابت توضیحاتتون ممنون میگم اگه ماهی حلوا باشه چی خوشمزه نمیشه.

  11. اکبر شایان گفت:

    درود،با ماهی حلوا هم عالی میشه،البته باید حلوا ماهی درشت بخرید که حداقل وزن هر ماهی یک کیلو گرم باشه و قطعات ماهی رو به صورت رولتی درشت برش داد.

  12. محمد گفت:

    خیلی خوب است

  13. فاطمه گفت:

    حتما غذای خوشمزه ای است

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.