شیر ماهی

 

این ماهی جزء گروه اول ماهیان جنوب است،از لحاظ مزه گوشت ارزش اقتصادی دارد.گوشت شیر ماهی لخم(بی خار،بدون تیغ)است.شیر ماهی از خانواده ی تون ماهیان است و در خانواده ی تون ماهیان شیر و قباد،بهترین آن ها محسوب می گردند.پولک های بدن این ماهی بسیار ظریف هستند و در زمان صید با اولین تماس دست محو می گردد و پاک می شود و معمولا هنگام عرضه در بازار فاقد پولک می باشد.البته بعضی اوقات در زیر باله های کنارین پولک باقی می ماند.دهانه ها یا پَرّه های آبشش ماهی شیر وسیع است و چسبیده به سر ماهی نیستند و به همین خاطر هست که آبشش ماهی شیر رنگش ،قرمز یا صورتی باقی نمی ماندوبه سرعت تغییر رنگ می دهد.برای دانستن و تشخیص تازگی ماهی شیر اول به چشمان ماهی دقت نمود باید شفاف باشد و رنگ چشم ماهی نباید قرمز باشد.بعد از آن با فشار مناسب انگشت بر روی سطح بدن ماهی و باقی نماندن اثر فشار انگشت بروی آن می توان تشخیص داد این ماهی تا به چه اندازه تازه می باشد.اگر ماهی شیری را دیدید که رنگ چشمانش قرمز بود این ماهی تازگی لازم را ندارد.ولی در مورد ماهی شوریده این مسئله صدق نمی کند.ماهی شیر گوشت بسیار لذیذی دارد و برای سرخ کردنی و قلیه بسیار مناسب می باشد.اگر هنگام تمیز کردن ماهی رنگ زردی را درون شکمش (سُرِّه ماهی)مشاهده کردید جای نگرانی ندارد زیرا این زردی جای زَهره ماهی می باشد ولی به شرط آن که بوی نامطبوع و رنگ دیگری نداشته باشد.برش های این ماهی می توان بصورت رولتی یا کالباسی انجام داد.اگر ماهی شیر را برای سرخ کردنی خریداری نموده اید برش های آن را نازک ببرید ولی برای قلیه بهتر این است که قطعات ماهی را با ضخامت برش بزنید.این ماهی را می توان با خیال راحت جلوی بچه ها و کسانیکه با تیغ ماهی مشکل دارند گذاشت.وزن های مشاهده شده از این ماهی در بازار معمولا از ۵۰۰ گرم تا وزنهای ۲،۳،۵،و بزگترین تا ۲۸ کیلو که به شخص تجربه ی دیدنش را داشته ام.رنگ بدن ماهی شیر در قسمت پشت و کمر ماهی خاکستری رنگین کمانی ،پهلوها نقره ای با انعکاس رنگ های آبی با نوارهای عمودی مواج و نازک متعددی می باشد.ماهی شیر در وزن های بزرگ بصورت فیله و تیکه ای بفروش می رسد و توصیه می کنم همیشه سعی کنید برای خرید فیله ماهی شیر به مغازه ماهی فروشی معتبر مراجعه کنید چون متاسفانه  هستند کسانی که از بی اطلاعی مشتری در مورد شناخت ماهیان،ماهی ارزانتری را فیله کرده و به اسم ماهی شیر به مشتری بدهند که بنده به شخصه شاهد انجام چنین کاری بودم.

شما ممکن است این را هم بپسندید

۱۲ پاسخ‌ها

  1. شاهین گفت:

    دمت گرم خعلی با حالی عجب سایتی .من عاشق شیر هستم اما متاسفانه اصفهان شیر کیلو۲۰ت است و تروتازه هم نیستند. ولک 🙂

  2. اکبر شایان گفت:

    از اینکه نوشته های سایت مورد توجه تان قرار گرفته خوشحالم و در مورد قیمت ماهی شیر باید عرض کنم چون ماهی پر طرفداریه و تیغ هم اصلا نداره، و چون آشپزخانه های شرکت ها و رستوران ها و کارگاهها ، از این نوع ماهی استفاده می کنند همیشه قیمت بالائی داره،در شهر اصفهان هم ماهی تازه هست،خودم شخصا از نزدیک دیدم ماهی تازه هم در بازار ماهی اصفهان هست منتها اغلب ماهی های دریای عمان که از بندرعباس و چابهار و میناب به اصفهان میارن ،چون قیمت ماهی های اون مناطق پائین تر از ماهی های خلیج فارس است.

  3. بیکدلی گفت:

    بندر بودم عاشق ماهی شیرهستم ۲۲ ک خریدم

  4. م امیری گفت:

    سلام .من نسبت به خوردن ماهی شیر خیلی تردید و شک داشتم چون روی بدنش پولکی وجود نداشت بعضیا هم میگفتن پولکش موقع صید میریزه ولی اعتماد نمیکردم ولی بعد از اینکه تو سایت شما که تجربه و اطلاعات زیادی دارید اینو دیدم مطمئن شدم .
    ببخشید یه سوال.یه ماهی تو شیراز به فروش میرسه به نام شیر بندر که اصلا مزه ماهی شیر رو نداره اسمش هم تو لیست ماهیهایی که نام بردید اسم دیگش چیه؟ماهی چنگو چیه؟

  5. خالد گفت:

    سلام وخسته نباشید
    مطالب فوق گر چه به طرق صید و فصول آن اشاره نکرده ولی جالب است من خودم با ماهی شیر زندگی می کنیم وبا طرق وادوات صید انها اشنا هستم شیر از اواخر مهر ماه شروع وتا اوایل اردیبهشت پایان می یابد در اواسط این ماها شیر به نزدیکترین نقاط ساحلی به دنبال طعمه یعنی ماهی ساردین میآید وبا سرد شدن هوادر دی ماه شیر مادر یعنی از ۱۵ کیلو تا ۳۰ کیلو صید میشود و با گرم شدن هوا و بدنبال گرم شدن آب ساحل به نقاط عمیق اب مهاجرت میکنند . اگر شیر ماهی خواستید به عسلویه تشریف بیاورید خلیج فارس منبع همه ماهیان است

  6. رضا گفت:

    با سلام و تشکر از اطلاعات خوبی که میدین
    یه سئوال داشتم. من قبلا ماهی شیر که میگرفتم خیلی عالی بوده. ولی این چند سال نمیدونم چرا کاملا بیمزه شده و گوشتش طعم خاصی نداره. شما میدونید دلیلش چیه؟

  7. نادریان گفت:

    با سلام همسرم ماهی بدون تیغ و بدون بو دوست داره ماهی تیلا پیلا خریداری کردیم با اینکه بو و تیغ نداشت اما مثل اینکه پرورشی و خطراتی هم داره به این خاطر نمیدونم چه نوع ماهی رو خریداری کنم لطفا راهنمایی کنید ممنون از سایت خوبتون

  8. اميربيات گفت:

    بهترين ماهي توعمرم خوردم شيرماهي جنوب بود.

  9. علی گفت:

    خیلی گرون شده.امروز فیلشو گرفتم کیلویی ۵۸ هزار تومان

  10. اکبر شایان گفت:

    سلام علی آقا
    معمولا در شهرهای غیر بندری قیمت ماهی بالاست

  11. آیسان نادری گفت:

    خیلی جالب است

  12. محمد گفت:

    خیلی باحال بود من هم ماهی شیر دوست دارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.