قلیه ماهی آبادانی

 

مواد لازم:

 

 

 

 

*سبزی قلیه را از قبل سرخ کنید و کنار بگذارید( گشنیز و مقدار کمی شنبلیله، نسبت چهار به یک )۵۰۰ گرم

*ماهی مخصوص قلیه(شیر،صُبیتی،سکن)۸۰۰ گرم.معمولا آبادانی ها برای قلیه “میش ماهی”استفاه می کنن.

*پیاز درشت ۲ عدد

*سیر یک بوته

*رب گوجه ۳ قاشق سوپخوری

*ادویه مخصوص ماهی که شامل:زردچوبه،فلفل سیاه،فلفل قرمز،پودر لیمو عمانی.

*آرد و نمک و ادویه برای سرخ کردن ماهی

*تمر هندی یک بسته ۱۰۰ گرمی

*روغن به میزان لازم

 

 

 

 

طرز تهیه:

 

 

 

 

اول پیازها رو ریز ریز خورد کرده و سرخ می کنیم وقتی پیازها دارن خوب رنگ می گیرند،سیر های ریز خورد شده رو

هم اضافه می کنیم و تفت می دیم.ادویه مخصوص ماهی رو به سیر و پیاز اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دیم و بوی سیر و پیاز که بلند شد و به مشامتون رسید رب گوجه رو اضافه کنید و مقداری دیگه تفت بدید تا رنگ رب گوجه باز بشه و به خوشرنگی برسه.

حالا نوبت اضافه کردن سبزی قلیه ماهی می باشد که از قبل بطور جدا سرخ کرده ایم .

۳ تا ۴ دقیقه ای مواد رو با هم مخلوط کرده و تفت می دیم تا مواد در عین تفت دان با هم

میکس شوند.

تمر هندی رو با آب گرم مخلوط کرده و چنگ می زنیم تا شیره ی تمر با آب میکس بشه.

تمر را که خوب با آب مخلوط کردیم از صافی یا پارچه ی تمیزی عبور میدیم تا

هسته و ریشه تمر گرفته بشه و آب تمر صاف شده رو به مواد تفت داده اضافه می کنیم و

به مدت نیمساعتی صبر می کنیم تا بجوشد و جا بیافتد.

توی یک دیس آرد و زردچوبه و نمک رو با هم مخلوط می کنیم .

حالا ماهی ها رو که از قبلا شسته ایم و با روزنامه یا پارچه تمیزی خشک کرده و آب ماهی را گرفته ایم

قطعه به قطعه درون مخلوط آرد و زردچوبه و نمک زده و درون روغن داغ سرخ می کنیم

وهر قطعه ماهی که کاملا سرخ شد به آرامی درون دیگ قلیه قرار می دیم .

وقتی همه ی ماهی ها رو سرخ کردیم و درون دیگ قلیه جا دادیم زیر شعله ی اجاق گاز رو

کم می کنیم(بصورت دم کشی)و درب دیگ قلیه رو نیمه باز میزاریم و می گذاریم تا به مدت یکساعت

روی شعله اجاق باشد تا قلیه جا بیفتد یعنی روغن قلیه بیاد بالا و روی قلیه بگیرد.

قلیه شما آماده است

نوش جان

شما ممکن است این را هم بپسندید

۳۱ پاسخ‌ها

  1. آناهیتا گفت:

    خیلی عالیه من که خیلی دوست دارم

  2. سعید گفت:

    اگه سه قاشق پودر سوخای به خورشت در حال جوش اضافه کنید خورشت قوام هتری پیدا میکنه

  3. افشين گفت:

    ﻗﻠﻴﻪ ﻣﺎﻫﻲ ﻏﺬﺍﻱ ﻓﻮﻕ ﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ايه

  4. سحر گفت:

    سلام خیلى خوب بود ممنون

  5. زینا گفت:

    واقعا قلیه ماهی غذای عالی وخوشمزه اییه.وبه مناسبت سالگردازدواجمون بعنوان سوپرایزمیخام برای اولین باربرای شوهرعزیزم که عاشق این غذاس قلیه ماهی بپزم.البته طبق این دستور.باتشکرازشما.

  6. زینا گفت:

    باسلام.واقعاقلیه ماهی من عالی ازاب دراومد باتشکرازدستورپخت شما.

  7. هدی گفت:

    ممنون از شما ولی سوالم اینه که سبزیشو از کجا میشه تهیه کرد?

  8. هدی گفت:

    ممنون از شما ولی سوالم اینه که سبزیشو از کجا میشه تهیه کرد?

  9. ماجده گفت:

    درست كردم خوب در نيامد،ولي عاشق قليه ماهي هستم در ضمن هدي خانم حتما اش درست كردي از اقلام اش ميباشد و حتما سبزي فروشي رفتي واقعا

  10. سعاد گفت:

    دوستان سلام،میتونیدبعدازاینکه پیازوسیروسبزی راسرخ کردیدماهی شسته وخشک شده راهمراه موادتفت بدیدوبعدآب تمررااضافه کنیدوزیرشعله راکم کنیدتاجابیفتد

  11. اکبر شایان گفت:

    اغلب بوشهری ها قلیه رو به این روش درست میکنن،و عالی میشه.

  12. Chris گفت:

    سلام ميكنم به جنوبيهاي عزيز ،من تو استراليا زندگي ميكنم، وسوال م ن اينه كه أيا ميشه از سبزي خشك استفاده كرد،يانه ،ممنون ميشم از راهنمايتون،

  13. Chris گفت:

    سلام ميكنم به جنوبيهاي عزيز ،من تو استراليا زندگي ميكنم، وسوال م ن اينه كه أيا ميشه از سبزي خشك استفاده كرد،يانه ،ممنون ميشم از راهنمايتون،

  14. Chris گفت:

    سلام ميكنم به جنوبيهاي عزيز ،من تو استراليا زندگي ميكنم، وسوال م ن اينه كه أيا ميشه از سبزي خشك استفاده كرد،يانه ،ممنون ميشم از راهنمايتون،

  15. آرام گفت:

    کریس عزیز سلام من یک اهل آبادان هستم وبه جرأت میگم که بله با سبزی خشک هم میشه قلیه تهیه کرد مامانم با سبزی خشک درست میکنه . فقط با گشنیز و شنبلیله . به این روش که سیزیهای خشک را اول کمی بخیسانید بعد از حدود ربع ساعت سبزی ها را از توی آی درآورده و کمی فشار دهید تا آب از آنها خارج شود . سپس مانند دستور پختی که دوستتون دادند عمل کنید . موفق باشید .

  16. یک آبادانی گفت:

    با سلام.ما آبادانیها توی قلیه هامون نه پودر لیمو عمانی میریزیم نه جعفری.

  17. لیلا گفت:

    سلام
    ممنون
    خیلی خوب توضیح دادین
    میخوام فردا ناهار قلیه ماهی درست کنم.

  18. ناهید گفت:

    قلیه ماهی غذای خیلی خوشمزه ای هست می خواستم بگم ماهی رو بدون اینکه سرخ هم کنی میشه قلیه ماهی هم پخت اینجور برای سلامتی بهتره

  19. آذرشیدا گفت:

    ممنون از شما.ولی مواد قلیه ماهی آبادانی پودرلیموعمانی و جعفری ندارد.فکر میکنم اشتباهی به جای گشنیز.جعفری عنوان شده…

  20. داریوش گفت:

    اون قسمت که گفتید ماهی رومیپیچیم تو “روزنامه”تا آبش گرفته بشه مشخص بود که اصل آبادانه

  21. محمد علی گفت:

    thank
    you
    very
    much

  22. محمدرضا عبدلملکی گفت:

    خیلی خوشمزه شده تشکر میکنم ازدسایت خوب شما من لر هستم ولی خوشمزه و تو برنامه غذایی خانواده ما جا افتاد قلیه ماهی

  23. اکبر شایان گفت:

    سایتتون‌ عالیه دس مریزاد

  24. مرضیه گفت:

    سلام.بسیار کامل و عالی توضیح داده شده و من طبق این دستور درست کردم و خیلی خوشمزه و خوش رنگ دراومد. ممنون از دستور پخت این غذا ☺

  25. مریم گفت:

    عاااالییی. ما جنوبی هستیم.مامان من دقیقا همینطوری درست میکنه عالی میشه. بیشتر سایتها اشتباه رسپی میدن. من تاییدش میکنم. این قلیه اصل خوزستانیه. ماهی باید سرخ بشه. ادویه جنوبی هم همراه نمک و زردچوبه باید زده بشه. ماهی هم تو مخلوط نمک و زردچوبه باید زده بشه بعد سرخ بشه. ممنون بابت دستور غذای کاملتون

  26. فرزانه گفت:

    من خرمشهر زندگی کردم و قلیه که من یاد گرفتم و خیلی خوب هم می شه فقط گشنیز و خیلی کم شنبلیله است و جعفری نداره

  27. اکبر شایان گفت:

    درود خانم فرزانه

    کاملا درست میفرمایید ولی قابل ذکر است که روش درست کردن خیلی از غذاها الالخصوص قلیه ، نه فقط در یک شهر تفاوت داره ، بلکه در محله به محله ی دیگر هم تفاوت داره و حتی خونه به خونه طرز تهیه و درست کردن غذاها متفاوته . و علتش هم اینه که ، آشپزی یک هنره و هر شخصی بنا به ذوق و سلیقه و ذائقه ی خودش عمل میکنه و بعضا ، مواد جدیدی به دستورات قبلی پخت غذاهای قدیمی وارد میکنن و جالب اینحاست که خیلی از مواقع ، بهتر هم میشه .
    با تشکر از شما

  28. اکبر شایان گفت:

    درود خانم لیلا
    در مورد سرخ نکردن ماهی کاملا درست میفرمایید . قلیه ماهی اصیل آبادانی ماهی رو سرخ نمیکنن ولی در اغلب شهرهای خوزستانی ، ماهی رو سرخ میکنن بعد تو قلیه میزارن . این مورد که توی فیلمی هنرپیشه ایی گفته قلیه مختص کدام شهر است ربطی به تاریخ آشپزی یک منطقه نداره و مطمئنن قلیه مختص شهر آبادان نیست .

  29. پریسا از بوشهر گفت:

    ابروی هر چی ابادانیه بردی قلیه که جعفری نمیخواد

  30. سمیه گفت:

    با سلام ،ممنون از همه عزیزان ،پسر من عاشق این غذاست،فردا میخوام سورپرایزش کنم واسش درست کنم البته با همین دستور آشپزی.بنیامین جان پسرم نوش جونت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.