قلیه ماهی آبادانی

 

مواد لازم:

 

 

 

 

*سبزی قلیه را از قبل سرخ کنید و کنار بگذارید( گشنیز و مقدار کمی شنبلیله، نسبت چهار به یک )۵۰۰ گرم

*ماهی مخصوص قلیه(شیر،صُبیتی،سکن)۸۰۰ گرم.معمولا آبادانی ها برای قلیه “میش ماهی”استفاه می کنن.

*پیاز درشت ۲ عدد

*سیر یک بوته

*رب گوجه ۳ قاشق سوپخوری

*ادویه مخصوص ماهی که شامل:زردچوبه،فلفل سیاه،فلفل قرمز،پودر لیمو عمانی.

*آرد و نمک و ادویه برای سرخ کردن ماهی

*تمر هندی یک بسته ۱۰۰ گرمی

*روغن به میزان لازم

 

 

 

 

طرز تهیه:

 

 

 

 

اول پیازها رو ریز ریز خورد کرده و سرخ می کنیم وقتی پیازها دارن خوب رنگ می گیرند،سیر های ریز خورد شده رو

هم اضافه می کنیم و تفت می دیم.ادویه مخصوص ماهی رو به سیر و پیاز اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دیم و بوی سیر و پیاز که بلند شد و به مشامتون رسید رب گوجه رو اضافه کنید و مقداری دیگه تفت بدید تا رنگ رب گوجه باز بشه و به خوشرنگی برسه.

حالا نوبت اضافه کردن سبزی قلیه ماهی می باشد که از قبل بطور جدا سرخ کرده ایم .

۳ تا ۴ دقیقه ای مواد رو با هم مخلوط کرده و تفت می دیم تا مواد در عین تفت دان با هم

میکس شوند.

تمر هندی رو با آب گرم مخلوط کرده و چنگ می زنیم تا شیره ی تمر با آب میکس بشه.

تمر را که خوب با آب مخلوط کردیم از صافی یا پارچه ی تمیزی عبور میدیم تا

هسته و ریشه تمر گرفته بشه و آب تمر صاف شده رو به مواد تفت داده اضافه می کنیم و

به مدت نیمساعتی صبر می کنیم تا بجوشد و جا بیافتد.

توی یک دیس آرد و زردچوبه و نمک رو با هم مخلوط می کنیم .

حالا ماهی ها رو که از قبلا شسته ایم و با روزنامه یا پارچه تمیزی خشک کرده و آب ماهی را گرفته ایم

قطعه به قطعه درون مخلوط آرد و زردچوبه و نمک زده و درون روغن داغ سرخ می کنیم

وهر قطعه ماهی که کاملا سرخ شد به آرامی درون دیگ قلیه قرار می دیم .

وقتی همه ی ماهی ها رو سرخ کردیم و درون دیگ قلیه جا دادیم زیر شعله ی اجاق گاز رو

کم می کنیم(بصورت دم کشی)و درب دیگ قلیه رو نیمه باز میزاریم و می گذاریم تا به مدت یکساعت

روی شعله اجاق باشد تا قلیه جا بیفتد یعنی روغن قلیه بیاد بالا و روی قلیه بگیرد.

قلیه شما آماده است

نوش جان

شما ممکن است این را هم بپسندید

۳۰ پاسخ‌ها

  1. آناهیتا گفت:

    خیلی عالیه من که خیلی دوست دارم

  2. سعید گفت:

    اگه سه قاشق پودر سوخای به خورشت در حال جوش اضافه کنید خورشت قوام هتری پیدا میکنه

  3. افشين گفت:

    ﻗﻠﻴﻪ ﻣﺎﻫﻲ ﻏﺬﺍﻱ ﻓﻮﻕ ﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ايه

  4. سحر گفت:

    سلام خیلى خوب بود ممنون

  5. زینا گفت:

    واقعا قلیه ماهی غذای عالی وخوشمزه اییه.وبه مناسبت سالگردازدواجمون بعنوان سوپرایزمیخام برای اولین باربرای شوهرعزیزم که عاشق این غذاس قلیه ماهی بپزم.البته طبق این دستور.باتشکرازشما.

  6. زینا گفت:

    باسلام.واقعاقلیه ماهی من عالی ازاب دراومد باتشکرازدستورپخت شما.

  7. هدی گفت:

    ممنون از شما ولی سوالم اینه که سبزیشو از کجا میشه تهیه کرد?

  8. هدی گفت:

    ممنون از شما ولی سوالم اینه که سبزیشو از کجا میشه تهیه کرد?

  9. ماجده گفت:

    درست كردم خوب در نيامد،ولي عاشق قليه ماهي هستم در ضمن هدي خانم حتما اش درست كردي از اقلام اش ميباشد و حتما سبزي فروشي رفتي واقعا

  10. سعاد گفت:

    دوستان سلام،میتونیدبعدازاینکه پیازوسیروسبزی راسرخ کردیدماهی شسته وخشک شده راهمراه موادتفت بدیدوبعدآب تمررااضافه کنیدوزیرشعله راکم کنیدتاجابیفتد

  11. اکبر شایان گفت:

    اغلب بوشهری ها قلیه رو به این روش درست میکنن،و عالی میشه.

  12. Chris گفت:

    سلام ميكنم به جنوبيهاي عزيز ،من تو استراليا زندگي ميكنم، وسوال م ن اينه كه أيا ميشه از سبزي خشك استفاده كرد،يانه ،ممنون ميشم از راهنمايتون،

  13. Chris گفت:

    سلام ميكنم به جنوبيهاي عزيز ،من تو استراليا زندگي ميكنم، وسوال م ن اينه كه أيا ميشه از سبزي خشك استفاده كرد،يانه ،ممنون ميشم از راهنمايتون،

  14. Chris گفت:

    سلام ميكنم به جنوبيهاي عزيز ،من تو استراليا زندگي ميكنم، وسوال م ن اينه كه أيا ميشه از سبزي خشك استفاده كرد،يانه ،ممنون ميشم از راهنمايتون،

  15. آرام گفت:

    کریس عزیز سلام من یک اهل آبادان هستم وبه جرأت میگم که بله با سبزی خشک هم میشه قلیه تهیه کرد مامانم با سبزی خشک درست میکنه . فقط با گشنیز و شنبلیله . به این روش که سیزیهای خشک را اول کمی بخیسانید بعد از حدود ربع ساعت سبزی ها را از توی آی درآورده و کمی فشار دهید تا آب از آنها خارج شود . سپس مانند دستور پختی که دوستتون دادند عمل کنید . موفق باشید .

  16. یک آبادانی گفت:

    با سلام.ما آبادانیها توی قلیه هامون نه پودر لیمو عمانی میریزیم نه جعفری.

  17. لیلا گفت:

    سلام
    ممنون
    خیلی خوب توضیح دادین
    میخوام فردا ناهار قلیه ماهی درست کنم.

  18. ناهید گفت:

    قلیه ماهی غذای خیلی خوشمزه ای هست می خواستم بگم ماهی رو بدون اینکه سرخ هم کنی میشه قلیه ماهی هم پخت اینجور برای سلامتی بهتره

  19. آذرشیدا گفت:

    ممنون از شما.ولی مواد قلیه ماهی آبادانی پودرلیموعمانی و جعفری ندارد.فکر میکنم اشتباهی به جای گشنیز.جعفری عنوان شده…

  20. داریوش گفت:

    اون قسمت که گفتید ماهی رومیپیچیم تو “روزنامه”تا آبش گرفته بشه مشخص بود که اصل آبادانه

  21. محمد علی گفت:

    thank
    you
    very
    much

  22. محمدرضا عبدلملکی گفت:

    خیلی خوشمزه شده تشکر میکنم ازدسایت خوب شما من لر هستم ولی خوشمزه و تو برنامه غذایی خانواده ما جا افتاد قلیه ماهی

  23. اکبر شایان گفت:

    سایتتون‌ عالیه دس مریزاد

  24. مرضیه گفت:

    سلام.بسیار کامل و عالی توضیح داده شده و من طبق این دستور درست کردم و خیلی خوشمزه و خوش رنگ دراومد. ممنون از دستور پخت این غذا ☺

  25. مریم گفت:

    عاااالییی. ما جنوبی هستیم.مامان من دقیقا همینطوری درست میکنه عالی میشه. بیشتر سایتها اشتباه رسپی میدن. من تاییدش میکنم. این قلیه اصل خوزستانیه. ماهی باید سرخ بشه. ادویه جنوبی هم همراه نمک و زردچوبه باید زده بشه. ماهی هم تو مخلوط نمک و زردچوبه باید زده بشه بعد سرخ بشه. ممنون بابت دستور غذای کاملتون

  26. فرزانه گفت:

    من خرمشهر زندگی کردم و قلیه که من یاد گرفتم و خیلی خوب هم می شه فقط گشنیز و خیلی کم شنبلیله است و جعفری نداره

  27. اکبر شایان گفت:

    درود خانم فرزانه

    کاملا درست میفرمایید ولی قابل ذکر است که روش درست کردن خیلی از غذاها الالخصوص قلیه ، نه فقط در یک شهر تفاوت داره ، بلکه در محله به محله ی دیگر هم تفاوت داره و حتی خونه به خونه طرز تهیه و درست کردن غذاها متفاوته . و علتش هم اینه که ، آشپزی یک هنره و هر شخصی بنا به ذوق و سلیقه و ذائقه ی خودش عمل میکنه و بعضا ، مواد جدیدی به دستورات قبلی پخت غذاهای قدیمی وارد میکنن و جالب اینحاست که خیلی از مواقع ، بهتر هم میشه .
    با تشکر از شما

  28. اکبر شایان گفت:

    درود خانم لیلا
    در مورد سرخ نکردن ماهی کاملا درست میفرمایید . قلیه ماهی اصیل آبادانی ماهی رو سرخ نمیکنن ولی در اغلب شهرهای خوزستانی ، ماهی رو سرخ میکنن بعد تو قلیه میزارن . این مورد که توی فیلمی هنرپیشه ایی گفته قلیه مختص کدام شهر است ربطی به تاریخ آشپزی یک منطقه نداره و مطمئنن قلیه مختص شهر آبادان نیست .

  29. پریسا از بوشهر گفت:

    ابروی هر چی ابادانیه بردی قلیه که جعفری نمیخواد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.