ته چین ماهی شکم گرفته

 

مواد لازم:

 

 

 

*یک عدد ماهی حدود یک کیلوگرم (بهتر است از ماهی های نظیر شوریده،میش،صُبیتی)استفاه کنید

البته ماهی خورهای حرفه ای که با تیغ ماهی “خار”مشکلی ندارن

از ماهی “خارو” بزرگ استفاده می کنند.

*برنج یک کیلو(برای ته چین ماهی بهتر است از برنج های بو دار و ایرانی استفاده کنید

لذیذتر می شود)

*گشنیز ۴۰۰ گرم

*شنبلیله ۱۰۰ گرم

*سیر ۴ حبه درشت

*پیاز درشت خورد شده یک عدد بزرگ

*ادویه،فلفل قرمز،نمک و زردچوبه به میزان لازم

*آب تمر غلیظ و از صافی رد شده یک استکان

*روغن به میزان لازم

 

 

 

 

طرز تهیه:

 

 

 

 

 

 

 

برای تهیه مواد داخل شکم ماهی ابتدا باید پیازها را توی روغن ریخته

و سرخ کنیم و سپس سیر رنده شده رو به پیازها اضافه کرده و تفت

می دهیم حالا سبزی ها را که از قبل خورد کرده و شسته ایم به سیر و

پیاز ها اضافه کرده و تفت می دهیم تا خوب سرخ شوند.

الان نوبت اضافه کردن آب تمر هست و باید صبر کنید تا آب آن کاملا تبخیر بشه

و مواد به روغن بیفته.

مواد داخل شکم ماهی را که آماده کردیم کناری می گذاریم و به سراغ

ماهی میریم.ماهی را باید از سر تا انتهای دم شکاف داد تا کاملا باز شود

اگر شکافتن ماهی برایتان سخته میتونید ماهی رو از زیر شکم

شکاف بدید.ولی بهترین روش همان شکاف ماهی از قسمت سر تا دم ماهی

است.ماهی رو که باز کردیم مقداری آبلیمو روی گوشت ماهی میمالیم تا مزه دار

بشه.

مواد داخل شکم ماهی رو داخل شکم ماهی میزاریم و ماهی رو با نخ تمیزی

می پیچونیم به طوریکه بعد از پخت بتونیم به راحتی نخ رو از دور ماهی

باز کنیم.

برنج رو که از قبل خیسوندیم آب کش می کنیم و ته ظرفی که قرار

است ته چین را توی اون درست کنید روغن بریزید و یک طرف ماهی رو توی روغن سرخ کنید.(مقداری زردچوبه و آرد وفلفل ونمک با هم مخلوط می کنیم تا

ماهی رو قبل از سرخ کردن درون این مخلوط غلط بدیم ،بصورتی که

دو طرف ماهی به این مخلوط آردو ادویه جات آغشته بشه)

یکطرف ماهی رو که کاملا سرخ کردید ماهی رو از ظرف خارج کنید

و مقداری برنج ته دیگ بریزید(باید ته دیگ غذا روغن به اندازه ی

کافی باشد تا ته دیگ خوشرنگی بدست بیاد)

برنج رو که ریختیم ته ظرف،ماهی رو از قسمتی که سرخ نشده روی

برنج قرار میدیم طوریکه قسمت سرخ شده رو به بالای دیگ باشد.

باقی برنج های آبکش شده را روی ماهی میریزیم و با کفگیر

برنج رو کله قندی میکنیم و با دسته ی کفگیر چهار تا سوراخ توی

برنج تا نزدیکی ماهی ایجاد می کنیم .

درب ظرف رو که دَم کش پارچه ای داره روی دیگ می گذاریم و صبر

می کنیم تا ته چین دم بکشه.

بوشهری ها معمولا غذاهای دریائی رو با ترشی می خورند و ته چین ماهی

با ترشی کولاک میکنه،مخصوصا اگه ترشیش خونگی باشه.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شما ممکن است این را هم بپسندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.