ماهی بیاح،مید،زوری

 

ماهی بیاح از خانواده کفال ماهیان است.این نوع ماهی بیشتر در ایام تابستان صید می شود.

صید ماهی بیاح در فصل تابستان و در ماهای مرداد و شهریور بیشتر است.

وقتی توی این فصل ماهی بیاح رو پاک و تمیز می کنم و شکم ماهی رو خالی می کنم

توی شکم ماهی تخم ماهی می بینم و این نشون دهنده ی این مسئله هستش که این

ماهی که بصورت گله ی حرکت میکنه و با دسته های بزرگ به این سواحل میان برای تخم ریزی

میان و متاسفانه صید بی رویه این ماهی باعث شده تا توی این چندساله ی اخیر ،ماهی بیاح نایاب

بشه و قیمت این ماهی هم خیلی بالاتر از سال های قبل شده.

سال های گذشته ارزان ترین ماهی توی بازار بیاح بود ولی حالا گیر نمیاد مشتری بخره.

برای تشخیص تازه بودن بیاح،باید توجه داشته باشید که پولک های این ماهی به بدنش

چسبیده باشه و یکنواخت و شفاف باشه.آبشش ماهی بیاح باید قرمز پررنگ باشه.

بهترین ماهی بیاح صید شده از خلیج فارس متعلق به بندرهای دیلم و هندیجان است که

هم از لحاظ مزه و ظاهر بهتر از بقیه ی بیاح ها ی دیگر بنادر می باشد.

ماهی بیاح از لحاظ جثه ماهی ریزی است و اگر بیاح خریدید که ۵ عدد آن یک کیلو بود

بدونید که شاه بیاح خریدید که کمتر اینطوری دیده میشه.

یک رقم بیاح درشت هم وجود داره و من دیدم که متعلق به آب های دریای عمان است

و در فصل زمستان صید میشه که تا وزن های هر عدد به ۲ کیلوگرم هم میرسه.

ولی به نظر من از لحاظ مزه به بیاح دیلم نمیرسه.

ماهی بیاح دیلم و هندیجان گوشت چربی داره و همونطور که احتمالا شنیدید چربی ماهی

برای بدن انسان مفید است و این همان امگا۳ معروف است که در گوشت این ماهی به

وفور یافت میشه و شاید علت این که مادر بزرگ های قدیمی برای مادر شیردهی که نوزاد

شیرخواری داره ماهی توصیه و تجویز می کردن و بیشتر روی ماهی بیاح تاکید داشتن.

اگر ماهی بیاح رو برای کباب روی زغال خریداری کردید،نیاز به گرفتن پولک هاش نیست

و فقط کافیست شکم ماهی رو از زیر چاک بدید و تمیز کنید.

ولی اگر برای سرخ کردنی خریداری کردید و می خواید موقع سرخ کردن سوخاری یا

چیپسی بشه پولک هاشو بگیرید و ماهی رو از سمت کمر باز کنید.

به دوستانی که از خوردن ماهی لذت میبرن و به قول معروف ماهی خور هستن

توصیه می کنم اگر تا به حال بیاح نخوردن،یکبار هم که شده این ماهی رو بخرن و تست کنن.

البته اگه بتونن گیر بیارن چون تا این لحظه که من دارم این مطلب رو می نویسم هنوز یک کیلو از این

ماهی توی بازار نیومده.

ماهی بیاح گوشت لذیذی داره و برای سرخ کردنی،کبابی؛و شامی ماهی و کتلت ماهی

مناسب می باشد.

 

شما ممکن است این را هم بپسندید

۳ پاسخ‌ها

  1. امید گفت:

    باسلام وتشکر

  2. ناشناس گفت:

    سلام من عاشق سايت شما هستم سس جاشو رو درست كردم مزش رويايي با ماهي سرخ شده هميشه ميخوريم واقعا از شما ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.