مواد لازم:

 

 *ماهی راشگو یا شوریده حدود ۸۰۰ گرم یک عدد تازه(ماهی رو از قسم کمر از سر تا انتهای دُم شکاف

بدید و توجه داشته باشید کله ی ماهی رو(سَر) رو جدا نکنید تا ماهی شکلی زیباتر داشته باشه)

*پیاز۲ تا متوسط

*تمر هندی حدود ۱۰۰ گرم

*گشنیز و شنبلیله ۸۰۰ گرم

*روغن برای چرب کردن گوشت ماهی

*سیر ۳ حبه درشت

*ادویه و نمک فلفل  و زعفران به میزان لازم

*فویل یا ورق آلمینیوم به اندازه ای که ماهی را رویش بزاریم

*آبلیمو یا لیموی تازه مقداری برای مزه دار کردن ماهی

 

 

 

 

 

طرز تهیه:

 

 

 

 

 

 

 

 

اول تمر هندی رو توی یک کاسه میزاریم و با دست تمر رو از هم باز می کنیم.

دو استکان آب جوش روی تمر میریزیم و میزاریم کناری بمونه تا تمر در آب گرم

از هم وا بشه و بعد از ده دقیقه با دست تمر رو بطور کامل در آّ ب حل میکنیم و

از صافی یا پارچه تمیزی عبور میدیم تا هسته و ریشه تمر گرفته بشه.پیازها رو

خلالی خورد کرده و در روغن داغ میریزیم و تفت میدیم تا تقریبا پیازها به سرخ شدن

که نزدیک شدن ۳ حبه سیر رو که از قبلا ریز ریز کردیم به پیازها اضافه می کنیم و

مدام بهم میزنیم تا در عین سرخ شدن نسوزن.حالا نوبت اضافه کردن ادویه جات و نمک است

یادتون باشه ماهی باید همیشه مزه ی تند داشته باشه پس فلفل رو یخورده بیشتر بزنید

سبزی ها رو که از قبل خورد کرده و شسته اید به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت بدید تا مواد

با هم میکس بشن و خوب که سرخ شدن آب تمر رو اضافه کنید و بزارید چندتا جوش بخوره

تا آب تمر تبخیر بشه و مواد غلیظ بشه.

فرگاز رو روشن کنید تا فضای داخل فر گرم بشه.یه اندازه ی زیر ماهی فویل رو برش بدید

و ماهی رو روی فویل بزارید.آّبلیمو یا لیموی تازه روی تمام سطح گوشت ماهی بمالید تا بخورد

گوشت ماهی به و ماهی شما طعم دار بشه.زعفرون رو آماده کنید و بهمراه روغن روی

گوشت ماهی بمالید تا ماهی خوشرنگ تر بشه.حالا ماهی توی فر بزارید،و در فر رو ببندید.

اگر فرگاز شما شعله ی بالا و پائین دارد اول ماهی رو پائین فر بزارید و بعد از پنج دقیقه شعله ی

بالا رو روشن کنید و ماهی رو در قسمت بالای فر بزارید و بعد از ده دقیقه که ماهی داره خوب کباب

میشه،ماهی رو بیارید بیرون و مواد سبزی و سیر وپیازی رو که از قبل آماده کردیم توی شکم ماهی

و روی تمام گوشت ماهی میزاریم و مجددا ماهی رو توی فر میزاریم و ۳ دقیقه دیگر صبر می کنیم

تا حرارت فر طعم و مزه ی مواد رو به گوشت ماهی انتقال بده،باید توجه داشته باشید

چون سیر و سبزی و پیازها رو از قل دزست کردیم نیازی نیست مدت زیادی زیر حرارت بمونن چون

هم میسوزن و هم بد رنگ میشه.

ماهی شکم پُر رو با برنج  و ترشی سرو می کنند.