ماهی مرکب یا خسّاک

 

یک نوع دیگر از آبزیان جنوب ماهی مرکب می باشد.در مورد حلال یا حرام بودن آن اطلاع کافی

ندارم و خودم یک بار از این ماهی خوردم خیلی خوشمزه بود.

ماهی مرکب در بنادر جنوبی با اسم های خسّاک،عنکاس،نکله شناخته می شود.

بدن این ماهی سراسر گوشت است و پروتئین خالص است.مورد علاقه ی خارجی هاست

و یکی از آبزیانی است که صادرات آن همیشه در حال رونق است و هر سال قیمت آن بیشتر

می شود و همین قیمت بالای آن است که بلای جانش شده.

ماهی مرکب در مواقعی که با خطر روبرو می شود بدن گوشتی خودش را بشکل لوله ای

می کند و با یک فوت محکم جوهر سیاهی را که سلاح خدادای اوست در آب می پاشد

و اطرافش را تیره و تار می کند.بهمین علت است که بعضی اوقات ماهی مرکبی که در بازار

برای فروش عرضه می گردد لایحه سیاهرنگی از روی ماهی دیده می شود.

ماهی مرکب برای کباب بسیار لذیذ است.اگر ماهی مرکب را برای کباب خریداری کردید

بهتر است بعد از این که قطعات ماهی را برش دادید، به مدت یک ساعت در مایع آبلیمو و

پیاز رنده شده بخوابانید تا گوشت ماهی مقداری ترد تر شود.

حتما چند روش پخت از ماهی مرکب رو براتون خواهم گذاشت.

 

 

 

 

شما ممکن است این را هم بپسندید

۱۳ پاسخ‌ها

  1. دکتر محمود قیم اشرفی گفت:

    از مطالب جالبی که ارائه داده بودید تشکر میکنم

  2. اکبر شایان گفت:

    آقای دکتر از اینکه مطالب سایت مورد توجه تان قرار گرفته خوشحالم و سپاس از ارسال دیدگاهتان.

  3. احمد گفت:

    درهرمزگان ماهی مرکب را روی یا زیر زغال کباب میکنند و بعد با چوب چکش مانند میکوبند تا گوشت از هم باز شود وبعد مصرف میکنند

  4. اکبر شایان گفت:

    احمد: با سلام و تشکر از ارسال دیدگاهتان ، اگر برایتان امکان دارد ، دستور پخت ماهی مرکب(به روش هرمزگانی) را با جزئیات برای من ارسال کنید تا با نام و مشخصات خودتان در سایت قرار دهم. با تشکر

  5. حجت اله علمداری گفت:

    با سلام
    طبق فتوای مراجع معظم تقلید، خوردن تمام جانوران آبزی بجز ماهیان فلسدار و میگو حرام است.بنابراین ماهی مرکب که در بوشهر به آن خساک می گویندو از بی مهرگان آبزی است هم حرام است.

  6. محمد گفت:

    سلام از کجا می توانم کالاماری را تهیه کنم لطفا تلفن ان مکان را برای من ایمیل کنید با تشکر
    mjnm62@gmail.com

  7. مسعود گفت:

    ممنون از اطلاعات شنيدني وخوبتون ،ميخواستم بدونم عنكاس از لحاظ ارزش غذايي آيا داراي كلسترول بد است يا خوب ؟ممنون

  8. محمد گفت:

    باسلام ماهی مرکب راداخل آب می جوشانیم بعد از نرم شدن هم میتوانیم مانند سوسیس بندری درست می کنیم .سبک درست کردن هرمزگانی

  9. عبدالحسین ذعاب گفت:

    ماهی مرکب تنهایک استخوان دارددر لوازم آرایشی استفاده میشه و این استخوان باقیمت بالا به فروش میرسد

  10. Hosin Mo گفت:

    ﺳﻼﻡ ﻣﺎﻫﯽ ﻣﺮﮐﺐ ﺭﺍ ﺳﺮﺥ ﮐﺮﺩﻡ ﮔﻮﺷﺖ ﺍﻧﻘﻄﺎﻉ ﺳﻔﺖبﺑﻮﺩ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﭘﻮﺳﺴﺘﺶ ﺭﺍ ﮐﻨﺪﻡ ﭼﺮﺍ ﺳﻔﺖ بودممنون

  11. الهام گفت:

    سلام من ماهی مرکب را به قطعات کوچک تقسیم می کنم بعد بخار پز مکنم وبا پیاز وسیب زمینی سرخ شده وادویه ونمک وفلفل وکشمش ولیمو عمانی داخل برنج ابکش شده قرار می دهم تا دم بکشد خیلی خوشوزه می شود وطمع ان مثل پلو میگو می شود

  12. شقایق گفت:

    انگز چیز دیگه ست . خساک نیست . انگز شبیه ماهی سرخو هست.

  13. Z گفت:

    این جاندار به شدت در حال انقراض هستش، تنها یک بار شانس تولید مثل در زندگیش داره، پس با شکار اون ها کاری نکنیم که برای همیشه از بین برن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.