کتلت با ماهی مرکب

 

 

 

مواد لازم:

 

 

 

 

*حدود ۳۰۰ گرم فیله ی ماهی مرکب(اگر ماهی مرکب خریداری کردید که با سر و شکم بود

حتما همونجا توی بازار ماهی فروشی از فروشنده بخواید براتون پاکش کنه،چون فیله کردن

ماهی مرکب کار آسونی نیست و اگر وارد نباشید کیسه ی مرکب این ماهی تمام فضای

 و مکان تمیز کردن رو مرکبی و سیاه می کنه)

*دارچین نصف قاشق چایخوری

*سیر ۴ حبه درشت و رنده شده

*فلفل قرمز به اندازه ای که مزه تند کتلت احساس بشه

*پودر سوخاری یک قاشق سوپخوری(دقت داشته باشید پودر سوخاری ، نه آرد سوخاری)

*گشنیز یا شوید تازه و ریز ریز خورد شده یک قاشق غذاخوری

*تخم مرغ یک عدد

*هویج رنده شده دوتا کوچک قلمی

*سیب زمینی آّبپز شده و رنده شده یک عدد نسبتا بزرگ

*روغن به میزان لازم

*ادویه مخصوص ماهی به میزان لازم

*یک عدد پیاز نسبتا بزرگ رنده شده

*آبلیمو یا لیموی تازه برای چاشنی

 *آرد به مقدار لازم و یا به اندازه ای که مواد رو با هم قوام بیاره

 

 

 

 

 طرز تهیه:

 

 

 

 

فیله ی ماهی مرکب رو با دنده های ریز چرخ گوشت ، دوبار چرخ می کنیم.یعنی یکبار که

بطور کامل گوشت ماهی رو چرخ کردیم ، دوباره گوشت های چرخ شده رو توی چرخ گوشت

ریخته و چرخ می کنیم.

پیاز رو که رنده کردیم ، آبش رو می گیریم و تفاله ی پیاز رو به ماهی اضافه می کنیم.

سیب زمینی آبپز شده رو ، رنده کرده و به مواد اضافه می کنیم.

سیر رنده شده و نمک و فلفل ، ادویه ی مخصوص ماهی ، پودر سوخاری ، دارچین ،

تخم مرغ و هویج رنده شده و آرد رو ، روی مواد ریخته ، و همه مواد رو با هم مخلوط می کنیم.

حالا توی یک کاسه مقداری آب ولرم میریزیم و به اون یکم آبلیمو اضافه می کنیم و

کنار دستمون میزاریم.

توی ماهیتابه روغن ریخته و میزاریم تا روغن خوب داغ داغ بشه ، و اول دستمون

رو توی آّب و  آبلیمو زده ، خیس می کنیم ، و بعدش از مواد به اندازه ی لازم برداشته

و با دست بهش حالت می دیم(معولا کتلت رو توی دست دایره ی شکل حالت میدن ولی

اگر قالب کتلت توی خونه دارید از قالب استفاده کنید تا کتلت هائی با شکل و شمایل

زیباتری داشته باشید) و توی روغن داغ با آتیش ملایم دو طرفشون رو کاملا سرخ می کنیم.

وقتی آماده شدن توی یک دیش با گشنیز و گوجه فرنگی و خیارشور تزئین و میل کنید.

شما ممکن است این را هم بپسندید

۱۲ پاسخ‌ها

  1. صمد ایمانی گفت:

    با سلام
    ماهی مرکب با توجه به اینکه فلس ندارد حرام گوشت است لطفا طرز تهیه ان را از سایتتان بردارید
    متشکرم

  2. مریم گفت:

    باسلام
    ماهی مرکب حرام میباشد به دلیل اینکه فلس ندارد .
    لطفاً طرز تهیه آن را از روی سایت بردارید . باتشکر

  3. سعید گفت:

    این سایت برای غیر مسلمونا هم هست اگه حرامه شما نخورید لطفا توصیه هم نفرمایید. باتشکر

  4. مسعود گفت:

    سلام دوستان
    آیا بهتر نیست بجای اظهارنظر وبحث بی دلیل کمی بیشتر مطالعه کنیم وحقایق را دریابیم؟
    لطفا سوءتفاهم نشه،من قصدبی احترامی به عقایدهیچ کسی روندارم.ولی اگرماهی بدون فلس حرام باشه،آنوقت بایدقزل آلا هم حرام باشه،چراکه فلس نداره.
    ماهی مرکب هم مثل سایرآفریده های پروردگار دارای فوایدفراوانی است ودر درمان بیماریهای بسیاری موثرمیباشد.(لطفامطالعه کنید)
    بسیاری از این حلال وحرامها نظریه های شخصی میباشدونسبت به زمان قابل تغییر.همچنانکه زمانی ماهی اوزون بورون حرام بودو بعداحلال شد.
    حلال وحرام آن است که مابه حق هم نوع خودتجاوز نکنیم واحترام گذاریم،هرچند هم آن حق کوچک باشد.
    متشکرم

  5. ایلیا گفت:

    سلام مجدد. لطفا در ابتدا و یا انتهای دستور بفرمایید که این حجم مواد برای چند نفر میشه.
    بسیار ممنون از کاری که انجام می دید.

  6. ایلیا گفت:

    در ضمن لازم دونستم توضیحی بدم. من سالهاست در زمینه ی شیلات و دریا مطالعه می کنم و درس می خونم. به عنوان یک کارشناس امور آبزیان (علی الخصوص آبزیان دریایی) باید عرض کنم خدمتتون که هنوز دلیل علمی و قطعی (با ارائه قراین و شواهد منطقی) برای این مباحث وجود نداره. رجوع کنید به کتاب تاریخچه صید و صیادی در آب های دریای خزر که به تفصیل کلاه بزرگی که تاجران روسی در زمینه حرام بودن دوماهی خاویاری و صوف که به نوبه خود از پر فلس ترین ماهیان محسوب می شود بر سر مردم ناآگاه ما گذاشتن رو بخونید.
    به هرحال بنا به احترام به صحبت امامان و بزرگان برخی از مواد غذایی برای برخی از افراد ممنوع بوده و برعکس که این یک تصمیم شخصی می باشد.
    باتشکر

  7. مهدی گفت:

    این ماهی خواص دارویی داره و مفیده

  8. مریم گفت:

    سلام من درست کردم ولی تکه تکه شد

  9. اکبر شایان گفت:

    سلام خانم مریم
    با عرض پوزش من آرد رو جا انداخته بودم
    بعلت اضافه نکردن آرد تکه تکه شدن

  10. عسل گفت:

    از طرز تهيه خساك بسيار ممنونم قرار بود روشهاي ديگر پخت خساك هم بذاريد لطفاًاينكارو بكنيد در ضمن توي كانال تلگرام گفتيد قليه آباداني چرا نگفتيد قليه بوشهري قليه كه مال خودمونه ☺️

  11. علیرضا گفت:

    ماهی مرکب یا خساک یا هشت پا حرام نیست بلکه مکروه می باشد مثله گوشت خر.قابل توجه یکی از دوستان که گفت ماهی قزل الا فلس نداره باید بگم این ماهی بیشترین فلس رو نسبت به هم تیرگان خودش داره باید یکبار از نزدیک ببینی

  12. ناشناس گفت:

    لطفا کسایی که نمیدونن بهترین گوشت رو داره نظر ندن برید همون گوشت قرمز و مرغ رو بخورید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.