شله ی ماهی یا سوپ ماهی یا آش ماهی

 
یکی دیکر از غذاهای سنتی استان بوشهر ، آش ماهی یا  سوپ ماهی می باشد که به گویش محلی به آن
“شله ی موهی ” می گویند.این غذا رو با ماهی هائی مثل:هامور ، سنگسر ، سرخو ،صُبیتی ،
درست می کنند.
شله ی ماهی غذای خیلی خوشمزه ایه و بوشهر ی ها این غذا رو بیشتر
در شب های زمستون درست می کنند ، و یکی از فاکتورهای اصلی و مهم این غذا ، فلفل و سیر
زیاد است.و حتما باید این غذا رو با ماهی های ذکر شده ی بالا درست کرد.چون هم
تیغ ندارند و هم بوی زُهم کمتری نسبت به ماهی های دیگه دارند.
 
 
مواد لازم:
 
 
*ماهی تازه ۸۰۰ گرم
*سیر  8 حبه(به اندازه ی هر ۱۰۰ گرم ماهی یک حبه سیر درشت استفاده کنید)
*فلفل قرمز به اندازه ای که غذا تُند و تیز بشه(بقول بوشهری ها که میگن:فلفل قلیه و شله ی مُوهینی
باید به حدی باشه که “اوو چیشِت بشه خُوراکت!!!)
*پیاز یک عدد درشت
*آب حدود ۴ لیوان
*دارچین از نصف قاشق چایخوری کمتر
*گشنیز۳۰۰ گرمو شوید ۳۰۰گرم خورد کرده و آماده ، جمعا حدود ۶۰۰ گرم
*لوبیا از نوع چشم بلبلی ۲۰۰ گرم
*بلغور گندم ۳۰۰ گرم
*لیمو عمانی ۴ عدد متوسط
*تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری کمتر
*زردچوبه یک قاشق چایخوری
*روغن به مقدار لازم
 
 

 

 طرز تهیه:
 
قبل از هر چیز ، لوبیا رو می شوریم و با مقداری آب خیس می کنیم.اگر قصد دارید این
غذا رو برای شام درست کنید بهتر است لوبیا رو از ظهر بخیسانید.
لوبیا که خوب خیس خورد ، آبپز می کنیم تا خوب پخته شود.
سير و نمك و فلفل و زردچوبه و تخم گشنيز و دارچين رو مخلوط كرده ميكوبيم.
پیاز رو خورد کرده و با مقداری روغن ، تفت می دیم تا سرخ بشه ، بعدش مودای رو که
کوبیده ایم باه پیاز اضافه کرده و مقداری دیگر تفت می دیم تا از حالت خام بودن در بیاد.
حالا نوبت اضافه کردن سبزی ها است .سبزی ها رو با مواد تفت می دیم تا مقداری
سرخ بشن و سپس ، ماهی رو به مواد اضافه کرده ، و مقداری که با هم تفت داده شدن ،
لوبیا ی پخته شده رو بهشون اضافه کرده و میزاریم تا مواد به مدت ۳۰ دقیقه با هم جوش بخورند و ماهی
بطور کامل پخته بشه.ماهی که پخته شد شعله ی زیر ظرف رو کم می کنیم و ماهی های پخته شده
رو از دیگ خارج کرده و میزاریم تا سرد بشه و خا ر و تیغ و پوست ماهی رو جدا می کنیم و ماهی رو
بصورت ریش ریش ، و یا تیکه ای و لُخم ، آماده می کنیم.
بلغور که پاک کرده و شسته ایم به مواد اضافه می کنیم و در دیگ رو میزاریم تا مواد با حرارت
کم به مدت ۳۰ دقیقه ی دیگر جوش بخورند.در حین جوش خوردن موا رو باید مرتب هم بزنید
تا ته نگیره و بعد از گذشت زمان لازم ، ماهی های  و لیمو عمانی رو به مواد اضافه می کنیم.
شعله ی زیر غذا رو دم کشی  میزاریم تا غذا جا بیفته.
می تونید یک پیاز رو خورد کنید و با مقداری سیر و زردچوبه سرخ کرده و روی غذا بریزید ،
البته بدون اینکه هم بزنید.
شله ی ماهی یک نوع سوپ یا شاید هم آش ماهی باشه ، خوردن این غذا در شب های
سرد زمستان ،می چسبه و بطور حتم می تونه یک سوپ ماهی خوشمزه و مقوی ،
برای فرد بیمار یا کسی که سرما خورده باشه ، که البته اگه تند مزه باشه که حتما باید
تند مزه باشه ، سینوس ها رو باز می کنه و جلا میده.
دقت داشته باشید که خار و استخوان ماهی رو با دقت و حوصله بگیرید تا
در حین غذا خوردن به دردسر نیافتید.
دستور این نوع غذا رو از یک خانم حرفه ای بندری گرفتم و شاید به شیوه های
دیگه هم این نوع غذا رو درست کنند.

شما ممکن است این را هم بپسندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.