نکاتی مهم در باره ی تهیه و خرید ماهی ومیگو

۱-هنگام خرید ماهی تازه از بازار اول به چشمهای ماهی با دقت نگاه کنید ، چشمهای 

ماهی باید از حدقه بیرون زده باشند ، یا حداقل با حدقه مساوی باشند.

اگر چشمهای ماهی از حدقه بیرون زده بود و شفافیت و گردی چشم به زیبائی مشخص و معلوم بود این ماهی

بی نهایت تازه است و از زمان صید آن ، مدت زمان زیادی نگذشته ، ولی اگر چشمهای ماهی

شفاف بود و مساوی با حدقه بود ، این ماهی تازه است ولی کیفیت آن صد در صد نیست.

 

۲-بدن ماهی تازه باید سفت باشه.یعنی اگر با انگشت اشاره به بدن ماهی فشار وارد کردید

(فشاری که با انگشت به بدن ماهی وارد می کنید باید مثل فشار دادن با انگشت به

دکمه های کنترل تلویزیون باشه نه بیشتر )نباید اثر انگشت شما روی بدن ماهی باقی بمونه.

 

۳-اگر ماهی رو بصورت تازه و پاک نکرده از بازار خریداری کردید ، و مجبور بودید که

خودتان ماهی را در منزل تمیز کنید ، به هیچ عنوان با چاقو پولک ماهی رو نگیرید !!!

چون امکان داره هنگام تمیز کردن و گرفتن پولک ماهی با چاقو ، به دست شما آسیب وارد بشه.

اگر علاقه به تمیز کردن ماهی در منزل دارید ، سعی کنید وسایل و ابزار کار برای

انجام دادن این عمل در خانه داشته باشید.ابزار کار برای تمیز کردن ماهی عبارتند از:

یک عدد چاقوی خیلی تیز

پولک کن یا پولک گیر (پولک کن هائی که با میخ درست شدن رو نخرید )

تخته گوشت برای قرار دادن ماهی روی آن برای تمیز کردن و پولک زدن و شکافتن.

 

۴-پولک های ماهی رو از سمت دُم ماهی ، شروع به گرفتن کنید.برای کندن پر و باله های ماهی

، بهتر است از قیچی های مخصوص استفاده کنید.اگر ماهی یخ زده بود ، ماهی رو توی

یک ظرف گود بزارید و روی آن آب بریزید تا یخ ماهی کاملا باز بشه ، و بعد ماهی رو تمیز کنید.

 

۵-اگر ماهی در فریزر دارید و تمیز نشده ، و قصد دارید پوست ماهی رو بگیرید ،

بهتر است تا یخ ماهی باز نشده این کار رو انجام بدید.

 

 

۶-اگر میگو رو تازه و با پوست خریداری کردید و به خانه آوردید برای تمیز کردن آن به نکات زیر

توجه کنید تا پوست دست شما آسیب نبیه و راحت تر و بهتر بتونید این کار رو در خانه

انجام بدید.

اول میگو ها رو توی یک ظرف آب یخ ریخته ، و برای تمیز کردن به اندازه ی ، یک مشت

از آب بیرون بیارید و تمیز کنید.و سر میگو رو از بدن آن به راحتی جدا کنید.

بعد قسمتی که پوست میگو ف به دور “وشت آن غلاف تشکیل داه رو از آن جدا کنید.

و در نهایت ، دُم میگو رو جدا کنید.(اگر میگو رو برای سوخاری تهیه کردید ،

برای تزئین و زیبائی ، سفره ، بهتره دُم میگو رو جدا نکنید)

دوم میگوهائی رو که پوست گرفتید ، در یک ظرف آب سرد جداگانه بریزید ، تا زمانی که همه ی

میگوها رو بطور کامل پوست بگیرید.

سوم بعد از اینکه تمام میگوها رو پوست گرفتید ، بصورت تک تک و یکی یکی ، میگوها رو از

قسمت پشت ، شکاف کمی داده و رگ سیاه یا همان روده ی میگو رو خارج کنید.

 

 

۷-اگر بسته بندی میگو ها خوب و مرتب و  منظم باشه ،  و یک فریزر خوب 

با تنظیم دمای ۱۸درجه زیر صفر داشته باشید تا مدت ۱سال می تونید ، میگوها رو بخوبی نگهداری کنید.

۸- میگوئی که  سالم  باشه پس از پختن  به رنگ صورتی مایل به قرمز میشه .( یه چیزی تو مایه های رنگ پفک نمکی)

۹-امروزه این مسئله بر هیچکس پوشیده نیست که  مصرف ماهی پخته و یا آبپز  و یا کبابی

و بخار پز بهتر از ماهی سرخ کردنی آن است.(ولی خدائیش ماهی فقط سرخ کردنی!!!)

۱۰- اگه دستتون بوی ماهی یا میگو گرفته ،برای از بین بردن  بوی  آن

،بعد از اینکه دستتون رو با یک مایع دستشوئی معطر و خوشبو شستید ، مقداری آبلیو با نمک

مخلوط کنید و به دستان خود بمالید.یا اگه توی یخچالتون میوه ی پرتقال بود ، بعد از اینکه

پرتقال رو نوش جان کردید ، پوست اونو به دستهای خود بمالید.

۱۱- مصرف ادویه جات خوب و مخصوص ماهی  و خواباندن ماهی در آب پیاز و یا رنده کردن چند حبه سیر روی گوشت ماهی باعث از بین بردن بوی زُهم ماهی میشه.

۱۲- استفاده از آبلیمو یا آبغوره و یا سرکه (البته برای خوابانیدن ماهی در سرکه

به این نکته باید توجه داشت که بیشتر از ۱۰ دقیقه ماهی رو توی سرکه نخوابونند)

در پخت ماهی و طعم ومزه ی آن تاثیر مثبتی داره ، و میتونه چاشنی خوبی برای کسانی باشه

که به خوردن ماهی علاقه ی زیادی ندارند.

۱۳- ماهی رو باید حتما اول از طرف گوشت سرخ کنید ، تا ماهی توی سرخ کردن جمع نشه.

۱۴- مخلوطی از آرد و سفید و نمک و زردچوبه و فلفل قرمز و ادویه ی مخصوص

ماهی توی بهتر سرخ کردن ماهی و نچسبیدن آن به ماهیتابه ، تاثیر زیادی داره

۱۵-به هیچ عنوان ماهی رو با حرارت زیاد سرخ نکنید.بزارید آروم و با حوصله ، یک طرف ماهی

که خوب سرخ شد ، برگردونید و طرف دیگرش رو سرخ کنید.

۱۶-اگر میگوی خشک شده خریداری کردید ، اول باید میگوها رو حداقل به مدت زمان

یک ساعت توی آب بخسیونید تا نمک آن گرفته بشه.

 

شما ممکن است این را هم بپسندید

۱۱ پاسخ‌ها

  1. زهرا رستمی گفت:

    سلام من روشهای بسیار خوشمزه ای از طبخ میگو وماهی بلدم اگه خواستید..

  2. اکبر شایان گفت:

    خانم رستمى,با تشكر از پيشنهادتان,من نياز به كمك و تجربه هاى نو دارم و شما هر وقت مطلبى آماده كرديد,من با اسم و فاميل خودتان در سايت قرار ميدم.با تشكر

  3. رشید گفت:

    سلام
    برای باز کردن ماهی از کدوم طرف شکافته بشه بهتر است؟کمر یا شکم؟

  4. اکبر شایان گفت:

    سلام خدمت آقا رشيد:
    ماهى هاى كه وزنشان از ۳۰۰گرم بالاتر است از كمر,
    و ماهى هاى زير ۳۰۰ گرم و كوچك را از شكم.

  5. علیرضا گفت:

    ببببب

  6. حسین گفت:

    چطور میگو پساز پاک کردن موقع انجماد سیاه نشه؟

  7. لیلا گفت:

    چطورمیگوسرخ کنیم که توخودش جم نشه؟

  8. اصفهانی تازه پولدار شده خ حکیم شفاهی گفت:

    لطفآ روش پخت میگو بدون کندن سر و دم و رگ پشتش را در زودپز با نخود و لوبیا و عسل توضیح دهید

  9. علی گفت:

    سلام بهتره یک فیلم آموزشی در نحوه پاک کردن ماهی بذارید

  10. اکبر شایان گفت:

    درود
    فیلم آموزش ماهی در کانال تلگرام سایت موجود است

  11. رخشا گفت:

    سلام ببخشید گوشت ماهی زمین کن اشکال ایراد یا ضرری برای سلامتی نداره؟طریقه سرخ کردنش با سایر ماهی ها تفاوتی داره؟دلیل قیمت پایینش نسبت به سایر ماهی ها چیه؟آیا خواص کمی داره یا خوشمزه نیست؟کبابش بهتره یا قلیه یا سرخ شده اش؟وای ببخشید چقد سوال پرسیدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.