فیله کوسه ماهی

 

 

*فیله کوسه ماهی تازه( یا منجمدی با کیفیت بالا):حدودا ۵۰۰ گرم به اندازه ی ۲ نفر

*آرد سوخاری (دقت داشته باشید از پودر  سوخاری استفاده نکنید):به میزان لازم

*آب لیمو :۳ قاشق غذاخوری یا اگر امکان تهیه کردن لیموی تازه هست ۳ عدد لیموی تازه ی آبدار

*زعفران آب کرده:یک قاشق غذاخوری

*نمک و فلفل به میزان لازم(اگه از فلفل سیاه استفاده کنید ، طعم لذیذتری به ماهی میده )

*شیر :یک لیوان

*پیاز:یچک عدد متوسط

*فلفل دلمه:یک عدد متوسط

 *روغن:به میزان لازم

*دو عدد تخم مرغ متوسط

 

 

روش تهیه:

 

 

 

اگر قرار است برای ناهار ، فیله ی کوسه ماهی را آماده کنید ،بهتر است از شب قبل ،فیله ی ماهی رو

به اندازه های دلخواه برش داده ، (البته برش ماهی هرچقدر نازک تر باشه بهتره)و توی یک ظرف درب دار

تیکه های برش دار ماهی رو چیده ، و به آن دو قاشق آبلیمو یا دو عدد لیموی تازه و مقداری زعفران آب شده،

و نمک و فلفل با پیاز و فلفل دلمه ای ریز ریز خورد شده اضافه می کنیم و تمام گوشت ماهی رو با این

مواد آغشته کرده و درب ظرف رو بسته و از شب قبل تا فردا قبل از ناهار درون یخچال قرار بدید.

یکساعت قبل از کشدن ناهار شرو ع به آماده کردن مواد میکس برای سرخ کردن ماهی می کنیم.

۲ عدد تخم مرغ ، آرد سوخاری ، نمک و فلفل ، مقدار خیلی کم زعفران آب شده ، باقی مانده ی

مقدار آّبلیمو یا لیموی تازه ، و یک لیوان شیر را درون یک ظرف ریخته و با هم میکس می کنیم.

حالا تیکه های گوشت کوسه ی طعم دار شده رو که از شب قبل آماده کردیم توی مایه میکس شده

زده و خوب که تمام سطح گوشت کوسه آغشته شد ، داخل آرد سوخاری غلطونده ، و سپس

داخل روغن داغ داغ و شناور با حوصله سرخ می کنیم.

 

*یه نکته رو که باید یادآور بشم و همیشه به آن اشاره شده اینکه ، فلفل در خوشمزه تر شدن

غذاهای دریائی نقش بسیار مهمی رو داره ، پس اگر از تند بودن غذا لذت میبرید، فلفل بیشتری

به غذا اضافه کنید و اگر هم تند بودن غذا ، با ذائقه ی شما سازگاری نداره ، فلفل کمتری به

غذا بزنید ولی هرگز فلفل رو از غذاهای دریائی حذف نکنید*

 

تو شهر بوشهر به گویش محلی به کوسه ماهی “بَمبَک”می گویند.

 

نکته:

گاهی از پوست بمبک بوی تند و غیر متعارفی مثل بوی آمونیاک مانندی  به مشام میرسد . برای گرفتن این بو پس از جدا نموده فیله از پوست ، فیله بمبک را چند ساعت در شیر یا سرکه رقیق شده با مقداری آب پیاز بخوابانید . فیله بمبک برای کباب چنجه و استیک نیز مناسب است.

 

توصیه و تجربه ی دوست گرامی جناب مهندس نوروز پور

برای گرفتن بوی زهم ماهی اینه که، بایدفیله ماهی کوسه رو بمدت ۴ساعت توی آب نمک خواباند

که کاملا بوی زهم و تند آن برطرف بشه.البته بعد از اینکه ماهی رو ۴ ساعت تو آب نمک خوابوندید

باید پنج تا شش مرتبه ماهی رو بشورید تا نمک آن کم بشه

عکس تزیینی است.

شما ممکن است این را هم بپسندید

۹ پاسخ‌ها

  1. محمود گفت:

    ناخدا بما گفتی یک لیوان شیر هم برای آماده کردن بمبک اضافه کن ولی اینجا ننوشته بودی

  2. اکبر شایان گفت:

    اوس محمود, دستور غذايي كه سي تو دادوم, اختصاصي بي خالو!

  3. سجاد گفت:

    سلام سرآشپز
    پس يه ليوان شير چي شد ؟!

  4. shabnam گفت:

    bebakhshid naghshe shir va fel fel dolme to mavade lazemetun namaloom munde

  5. خانگاه گفت:

    خسته نباشی
    خیلی عالی

  6. فریبا گفت:

    منم امروز همین کارو کردم و چون بوشهری هستم بمبک تلفظ میکنم ما بوشهری ها با پیاز و سبزی میخوریم

  7. دالتون گفت:

    اون لیوان شیر رو باید قبل از پختن ماهی خورد

  8. علی گفت:

    قابل ذکره که گوشت کوسه برای آدم های پیر اصلا خوب نیست چون گوشت کوسه مواد سمی مثل جیوه فراوان داره و این مواد باعث بیماری آلزایمر میشه اگر تحقیق کنید متوجه میشید.!

  9. علی گفت:

    خیلی بوی بدی میده از بوی تند آمونیاکش یه بار سردرد گرفتم واقعا بوی زننده ای داره.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.