فیله کوسه ماهی

 

 

*فیله کوسه ماهی تازه( یا منجمدی با کیفیت بالا):حدودا ۵۰۰ گرم به اندازه ی ۲ نفر

*آرد سوخاری (دقت داشته باشید از پودر  سوخاری استفاده نکنید):به میزان لازم

*آب لیمو :۳ قاشق غذاخوری یا اگر امکان تهیه کردن لیموی تازه هست ۳ عدد لیموی تازه ی آبدار

*زعفران آب کرده:یک قاشق غذاخوری

*نمک و فلفل به میزان لازم(اگه از فلفل سیاه استفاده کنید ، طعم لذیذتری به ماهی میده )

*شیر :یک لیوان

*پیاز:یچک عدد متوسط

*فلفل دلمه:یک عدد متوسط

 *روغن:به میزان لازم

*دو عدد تخم مرغ متوسط

 

 

روش تهیه:

 

 

 

اگر قرار است برای ناهار ، فیله ی کوسه ماهی را آماده کنید ،بهتر است از شب قبل ،فیله ی ماهی رو

به اندازه های دلخواه برش داده ، (البته برش ماهی هرچقدر نازک تر باشه بهتره)و توی یک ظرف درب دار

تیکه های برش دار ماهی رو چیده ، و به آن دو قاشق آبلیمو یا دو عدد لیموی تازه و مقداری زعفران آب شده،

و نمک و فلفل با پیاز و فلفل دلمه ای ریز ریز خورد شده اضافه می کنیم و تمام گوشت ماهی رو با این

مواد آغشته کرده و درب ظرف رو بسته و از شب قبل تا فردا قبل از ناهار درون یخچال قرار بدید.

یکساعت قبل از کشدن ناهار شرو ع به آماده کردن مواد میکس برای سرخ کردن ماهی می کنیم.

۲ عدد تخم مرغ ، آرد سوخاری ، نمک و فلفل ، مقدار خیلی کم زعفران آب شده ، باقی مانده ی

مقدار آّبلیمو یا لیموی تازه ، و یک لیوان شیر را درون یک ظرف ریخته و با هم میکس می کنیم.

حالا تیکه های گوشت کوسه ی طعم دار شده رو که از شب قبل آماده کردیم توی مایه میکس شده

زده و خوب که تمام سطح گوشت کوسه آغشته شد ، داخل آرد سوخاری غلطونده ، و سپس

داخل روغن داغ داغ و شناور با حوصله سرخ می کنیم.

 

*یه نکته رو که باید یادآور بشم و همیشه به آن اشاره شده اینکه ، فلفل در خوشمزه تر شدن

غذاهای دریائی نقش بسیار مهمی رو داره ، پس اگر از تند بودن غذا لذت میبرید، فلفل بیشتری

به غذا اضافه کنید و اگر هم تند بودن غذا ، با ذائقه ی شما سازگاری نداره ، فلفل کمتری به

غذا بزنید ولی هرگز فلفل رو از غذاهای دریائی حذف نکنید*

 

تو شهر بوشهر به گویش محلی به کوسه ماهی “بَمبَک”می گویند.

 

نکته:

گاهی از پوست بمبک بوی تند و غیر متعارفی مثل بوی آمونیاک مانندی  به مشام میرسد . برای گرفتن این بو پس از جدا نموده فیله از پوست ، فیله بمبک را چند ساعت در شیر یا سرکه رقیق شده با مقداری آب پیاز بخوابانید . فیله بمبک برای کباب چنجه و استیک نیز مناسب است.

 

توصیه و تجربه ی دوست گرامی جناب مهندس نوروز پور

برای گرفتن بوی زهم ماهی اینه که، بایدفیله ماهی کوسه رو بمدت ۴ساعت توی آب نمک خواباند

که کاملا بوی زهم و تند آن برطرف بشه.البته بعد از اینکه ماهی رو ۴ ساعت تو آب نمک خوابوندید

باید پنج تا شش مرتبه ماهی رو بشورید تا نمک آن کم بشه

عکس تزیینی است.

شما ممکن است این را هم بپسندید

۱۰ پاسخ‌ها

  1. محمود گفت:

    ناخدا بما گفتی یک لیوان شیر هم برای آماده کردن بمبک اضافه کن ولی اینجا ننوشته بودی

  2. اکبر شایان گفت:

    اوس محمود, دستور غذايي كه سي تو دادوم, اختصاصي بي خالو!

  3. سجاد گفت:

    سلام سرآشپز
    پس يه ليوان شير چي شد ؟!

  4. shabnam گفت:

    bebakhshid naghshe shir va fel fel dolme to mavade lazemetun namaloom munde

  5. خانگاه گفت:

    خسته نباشی
    خیلی عالی

  6. فریبا گفت:

    منم امروز همین کارو کردم و چون بوشهری هستم بمبک تلفظ میکنم ما بوشهری ها با پیاز و سبزی میخوریم

  7. دالتون گفت:

    اون لیوان شیر رو باید قبل از پختن ماهی خورد

  8. علی گفت:

    قابل ذکره که گوشت کوسه برای آدم های پیر اصلا خوب نیست چون گوشت کوسه مواد سمی مثل جیوه فراوان داره و این مواد باعث بیماری آلزایمر میشه اگر تحقیق کنید متوجه میشید.!

  9. علی گفت:

    خیلی بوی بدی میده از بوی تند آمونیاکش یه بار سردرد گرفتم واقعا بوی زننده ای داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.