برنجوش

 
 
برنجوش (باسس جاشو معرکه میشه)
باسرد شدن هوا بدن نیاز به انرژی پیدا میکند و به همین سبب خوردن اینگونه غذاها بدن را گرم و مقاوم نگه میدارد.
ازچمله غذای اصیل بوشهر و توابع آن “برنجوش” میباشد که از رشته محلی و شیره خرما تهیه میشود.
این غذا با ماهی شکم گرفته تناول میشود وخیلی هم خوشمزه است.
؛ البته بهتر است از ماهی های بدون تیغ استفاده کنید.
 پختن آن در زمستان بهتر است ؛چون در آن زمان سوخت و ساز بدن بیشتر است.

بوشهریهای قدیم این غذا را سحرگاه تهیه کرده و نوش جان میکردند.
 
 
 
 
رشته آش
 
 
مواد لازم:
 
 
* رشته محلی (خانگی) ۲پیمانه
*روغن به میزان لازم
*آب ۴پیمانه
*شیره خرما۱/۲ پیمانه
*این نکته رو یاد آور بشم که ماهی شکم گرفته رو دستور پختش رو جداگانه توضیح خواهم داد .
 
طرز تهیه:
 
 
 
رشته را تفت داده یا بقول خودمان(بوشهریها) بوداده و آرد آن را بوسیله الک گرفته و کنار میگذاریم.
 آب را درقابلمه ریخته تا بجوش بیاید ،و پس ازاینکه آب بجوش آمد رشته را درآن ریخته وفقط یکبارهم زده وباید تنها یک جوش بخورد.
بعد آن را آبکش کرده و آنگاه پس از آبکشی در قابلمه ریخته شیره خرما روی آن میریزیم و کمی هم روغن روی آن میریزیم میگذاریم دم بکشد.
وقتیکه آمده شد همراه با ماهی شکم گرفته نوش جان کنید.
 
 
 

شما ممکن است این را هم بپسندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.