اصل قلیه تند و تیز بوشهری

 
اصل قلیه تند و تیز بوشهری
یکی از غذاهای پر طرفدار در استان بوشهر “اوو موی”(ow mouy) میباشد؛ غذایی مناسب برای همه فصول ؛ولی کاربرد نوع ماهی در فصول سال برای پختن قلیه متفاوت است؛ مثلن بوشهریها برای فصل زمستان برای درست کردن قلیه از ماهی هامور یا سرخو ویا سنگسرو چنانچه مایل باشند سکن استفاده میکنند.
حتی کاربرد سبزی هم زمستانی و تابستانی دارد ؛ تعجب نکنید اینارو از قدیمی ها پرسیدم؛ و دوست داشتم حاصل تجربیات اونارو شما هم بدونین.

مواد لازم:
*حدود ۷۵۰ گرم سبز ماهی
*پیاز بزرگ دو عدد
*آب تمر ترجیحا از نوع تمر سیاه تهیه شود
*یک قاشق غذاخوری آرد
*ماهی حدود نیم کیلو(سرو دم خیلی مزه میده و به قلیه ماهی رن و لعاب خاص میده/هامور /سنگسر/سکن/سرخو)
*سیر ۴۰ تا ۵۰ حبه/فلفل هندی یا چیلی پودرشده ۲تا۳ ق م(حتما فلفلش از نوع خوب و خیلی تند باشه)
*تخم گشنیز
*آب به مقدار کافی
*ادویه ونمک
*روغن به اندازه ی لازم

طرز تهیه:
 

سبزیها رو خرد کرده کنارمیذاریم.اگه سبزی خشک  شده داشتید اول باید سبزی خشک رو با آب  گرم بخیسانید.
پیازها را نگینی خرد کرده سرخ میکنیم قبل از طلایی شدن سیرو فلفل و ادویه ونمک و تخم گشنیز کوبیده شده را روی پیاز داغ میریزیم و تفت میدهیم؛ بعد سبزیها را روی اونا میریزیم سبزی خشک رو هم پس از اینکه خوب ابش را گرفتیم اضافه میکنیم؛کمی انها رو باهم تفت میدیم و ماهیهای پاک وتمیزشده را روی مواد می غلطانیم تا عطر مواد رو بخودشون بگیرند؛ شعله رو کم میکنیم و دو سه دقیقه میذاریم بعد آب تمر را آرام آرام به اون اضافه میکنیم و درظرفی دیگر یک قاشق آرد با کمی صاف کرد و روی مواد می ریزیم؛ با کف گیر یکبار هم میزنیم؛ آنگاه درب ظرف را نیم لا میگذاریم یعنی کلن درب ظرف غذا را نمیبندیم ؛ چون بقول قدیمی ها میبره ما نند شیر بریده که بدطعم میشود قلیه هم اگر درشو ببندی بد طعم میشه.؛ شعله را کم کرده به مدت ۳ ساعت میگذاریم دم بکشد و کمی از آب آن بخارشده و لعاب بیندازد و روغن رو بگیرد./ نوش جان

شما ممکن است این را هم بپسندید

۶ پاسخ‌ها

  1. ملوک جوکار گفت:

    عالی بود درست میکنم

  2. فریده گفت:

    باسلام تخم گشنیز برای چه

  3. اکبر شایان گفت:

    تخم گشنیز خاصیت های فراوانی دارد که یکی از خواص آن هضم کننده غذا و تقویت کننده ی معده می باشد.

  4. طراحی سایت گفت:

    خیلی خوش مزس

  5. سارا گفت:

    ببخشید سبزی شامل چی هست ،و اینکه یه بار من تو تلویزیون دیدم انگار با برنج سرو میشد ولی شما حرفی از برنج نزدين !

  6. اکبر شایان گفت:

    سلام خانم سارا،
    سبزی قلیه شامل گشنیز ، و شنبلیه و مقداری جعفری می باشد.
    اگر یک کیلو سبزی خریداری کردید شنبلیه و جعفری باید ۳۰۰ گرم باشه
    و بیشتر سبزی رو گشنیز باشه.
    قلیه ماهی رو اغلب با برنج میل میکنن ولی بصورت خوراکی{با نان} نیز سرو می شود و این بستگی به ذایقه ی شما دارد

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.