در ایام قدیم که علم پیشرفت نکرده بود و دستگاهای برودتی وجود نداشتن، زمانیکه ماهی زیاد صید میشد( در ماههای فروردین و اردیبهشت ) و قیمت خیلی ارزانی داشت ، اغلب بندری ها ، ماهی را با قیمت خیلی پایینی خریداری می کردند و با نمک دریا ، نمک سود کرده و درون دبه های حلبی ، می خواباندند و در فصل زمستان که ماهی کمتر صید میشد، با ماهی خشک و نمک سود غذاهای دریایی درست می کردند. البته هنوزم در بین مردم جنوب این شیوه پابرجاست .

ماهی هایی که بیشتر نمک سود می کردند شامل : خارو ، زرده ، قباد ، شیر ، شاه ماهی و سکن بود.

برای خشک کردن ، ماهی را میشکافتند و استخوان مهره ی کمر را در می آوردند و فیله ماهی را چاک چاک کرده و به ترتیب نمک و ماهی درون حلب ها چیده و در نهایت با پوشانده شدن ماهی توسط نمک ، درب حلب یا دبه را کاملا چفت و بست کرده ( دیده بودم بعضی ها درب حلب را گچ کاری می کردند تا هوا داخل حلب و نفوذ نکند )و درون زیر زمین یا انبار می گذاشتند تا فصل زمستان هم اصلا درب حلب را باز نمی کردند.

با ماهی شور انواع غذاهای دریایی رئ میشه درست کرد غذاهای مثل قلیه ، دوپیازه ماهی ، دمپخت ماهی و امگشت

 

اکبر شایان

 

 

 

 

 

برای خرید انواع ماهی تازه ی صید روز بندر بوشهر

با تلفن های زیر تماس بگیرید:

07733337248

09178741820

 

بازار ماهی بندر بوشهر

مغازه ی ماهی فروشی اکبر شایان

 



برای شناخت بیشتر ماهی های جنوب و روش پخت انواع غذاهای دریایی به کانال ما در تلگرام  بپیوندید." کلیک کنید"

خواندن این مطالب را نیز به شما توصیه میکنیم :



خرید ماهی جنوبخرید و فروش ماهی جنوببندر بوشهرماهی شوربازار ماهی بوشهرماهی خشکماهی نمک سودفروش ماهی جنوب

لطفاً دیدگاه ها ، پرسش ها و تجربیات خود را در مورد ماهی خشک یا نمک سود شده با ما در میان بگذارید

نام : *
ایمیل : *
دیدگاه : *
   

ماهی ها

ماهی ها

درباره وبسایت

وبسایت ماهی ها با هدف معرفی انواع آبزیان و ترویج فرهنگ استفاده از منابغ مغذی دریایی برپا شده است. امید است با نظرات و پیشنهادات سازنده ی خود ما را در انجام این مهم یاری فرمایید

موضوعات

مطالب تصادفی

پیوندها

لینک به ما