ماهی خشک یا نمک سود شده

 

 

 

 

 

در ایام قدیم که علم پیشرفت نکرده بود و دستگاهای برودتی وجود نداشتن، زمانیکه ماهی زیاد صید میشد( در ماههای فروردین و اردیبهشت ) و قیمت خیلی ارزانی داشت ، اغلب بندری ها ، ماهی را با قیمت خیلی پایینی خریداری می کردند و با نمک دریا ، نمک سود کرده و درون دبه های حلبی ، می خواباندند و در فصل زمستان که ماهی کمتر صید میشد، با ماهی خشک و نمک سود غذاهای دریایی درست می کردند. البته هنوزم در بین مردم جنوب این شیوه پابرجاست .

ماهی هایی که بیشتر نمک سود می کردند شامل : خارو ، زرده ، قباد ، شیر ، شاه ماهی و سکن بود.

برای خشک کردن ، ماهی را میشکافتند و استخوان مهره ی کمر را در می آوردند و فیله ماهی را چاک چاک کرده و به ترتیب نمک و ماهی درون حلب ها چیده و در نهایت با پوشانده شدن ماهی توسط نمک ، درب حلب یا دبه را کاملا چفت و بست کرده ( دیده بودم بعضی ها درب حلب را گچ کاری می کردند تا هوا داخل حلب و نفوذ نکند )و درون زیر زمین یا انبار می گذاشتند تا فصل زمستان هم اصلا درب حلب را باز نمی کردند.

با ماهی شور انواع غذاهای دریایی رئ میشه درست کرد غذاهای مثل قلیه ، دوپیازه ماهی ، دمپخت ماهی و امگشت

 

اکبر شایان

 

 

 

 

 

برای خرید انواع ماهی تازه ی صید روز بندر بوشهر

با تلفن های زیر تماس بگیرید:

۰۷۷۳۳۳۳۷۲۴۸

۰۹۱۷۸۷۴۱۸۲۰

 

بازار ماهی بندر بوشهر

مغازه ی ماهی فروشی اکبر شایان

 

شما ممکن است این را هم بپسندید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.