ماهی زبیدی و یک روش برای پخت آن

 

 

 

 

 

ماهی حلوا سفید یا زبیدی از خانواده ی حلوا ماهیان است، خوشمزه ترین و گران قیمت ترین ماهی جنوب ، حلوا سفیده است .

حلوا سفیذ ماهی کمیابی ست و بیشتر زمان صید آن از شهریور تا آذرماه است .

حلوا سفید خلیج فارس از نظر شکل و ظاهری با حلوا سفید عمان یکی ست ولی در کنار باله های حلوا سفید عمان خط نسبتا تیره رنگی دیده می شود که زبیدی خلیج فارس این رنگ رو ندارد و کاملا سفیداست و به همین دلیل است که در بین ماهیفروشان حلوای عمان را به اسم حلوا سفیده پرسیاه و حلوا سفید خلیج فارس را با نام زبید ی پرسفید می شناسند.

رنگ گوشت زبیدی سفید و بی خار و اینکه گوشت بسیار ترد و لذیذی دارد. به عقیده ی من بهترین روش پخت حلوا سفید سرخ کردنی و یا شکم پر است.
ماهی حلوا سفید به دلیل اینکه خودش خوش طعم می باشد ، بهترین روش پختش اینه که خیلی ساده سرخش کنید و ادویه اضافه و خاصی برای پختش به کار نبرید که طعم لذیذ ماهی  تحت تأثیر قرار نگیرد.یادتون باشه که تو برنامه غذاییتون ماهی و غذاهای دریایی رو بگنجونید.

یک دستور پخت غذایی ، برای ماهی حلوا سفید:
مواد لازم برای ۳ نفر:فیله ماهی حلوا سفید ۳ عدد (سه عدد حلوا سفیده پاک شده وزن هر ماهی کمتر از ۳۰۰ گرم نباشه)

آرد یک لیوان(آرد گندم)
نمک و زردچوبه و فلفل ( پودر سیر هم میتونید بزنید )
روغن جهت سرخ کردن به اندازه ی کافی

طرز تهیه:ماهی رو اگه درسته خریدید، پیشنهاد میکنم بدید به خود آقای ماهیفروش براتون فیله کنه دردسر نداره و راحت تره. (چون شکافتن ماهی زبیدی از کمر یخورده مشکله)
پیشنهاد میکنم هیچوقت حلوا سفید فیله شده نخرید چون از تازگی ماهی اطلاع ندارید مگر از فروشنده ی مطمئن!!!
میتونید از قبل بهش نمک و کمی آبلیمو بزنید و بذارید بمونه تا مزه دار بشه. ولی این کار رو هم نکنید هیچ اشکالی نداره.آرد و نمک و زردچوبه و فلفل رو توی یه ظرف بزرگ مثل سینی با هم مخلوط کنید. اگه دوست دارید پودر سیر هم اضافه کنید.ماهی رو در مخلوط آرد بزنید و پشت و روش کنید تا همه جاش خوب آردی بشه.روغن رو در تابه بریزید و بذارید گرم بشه.ماهی کاور شده با آرد رو از سمت گوشت در روغن داغ دااااغ بگذارید و بذارید با حرارت ملایم یک طرفش سرخ بشه.بعد برگردونید تا سمت دیگه ش هم سرخ بشه.با سبزی پلو نوش جان کنید.طعمش بی نظیره.

گر چه روش شناسایی و تشخیص تازگی ماهی ها تقریبا فرمولش شبیه هم هستن، ولی برای تشخیش تازگی حلوا سفید مطمئن ترین راه اینه که کله ی ماهی رو یخورده فشار بدید تا مایع لزج رنگی از آبشش خارج بشه،
حالا اگر رنگ مایع قرمز بود که تازه نیست
ولی اگر سفید شیری بود تازه ی تازس.
اگر سفید و قرمز مخلوط بود تقریبا تازس.

این فن و فوت های تشخیص تازگی زبیدی
تجربه ی سال ها کار در این رشته ی شغلی است.امیدوارم استفاده کنید و لذت ببرید.

 

برای خرید ماهی و میگوی تازه ی صید روز با تلفن های زیر تماس بگیرید:

۰۹۱۷۸۷۴۱۸۲۰

۰۷۷۳۳۳۳۷۲۴۸

بندر بوشهر

بازار ماهیفروشان

مغازه ی ماهی فروشی اکبر شایان

 

شما ممکن است این را هم بپسندید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.