لخلاخ غذای نوستالژیک بوشهری با ماهی موتو و گمنه

لخلاخ ماهی موتو با گمنه ( بلغور گندم )

دستپخت خانم ص دشتی زاده از بندر گناوه

لخلاخ ماهی موتو

 

 

ماهی موتو از ماهیان بسیار کوچک و ریز جثه ی جنوب می باشد که بیشتر به صورت خشک و نمک سود به فروش می رسد.اندازه ی این ماهی بین ۵ تا ۶ سانتیمتر می باشد.

با بلغور گندم ( گمنه )
مواد لازم:.
–  پیاز متوسط ۱ عدد
–  للک (بلغور گندم) ۱ پیمانه که بایستی بدون روغن با حرارت کم تفت
داده بشه تا رنگش تغییر کنه.
–  آب ۱٫۵ پیمانه
–  نمک و زدرچوبه بمقدار لازم
روش تهیه:
پیاز رو نگینی خرد کرده درمقداری روغن با نمک و زردچوبه سرخ کرده
تا طلایی بشه، سپس آب رو اضافه کرده، به نقطه جوش که رسید شعله رو
خاموش کرده و یک پیمانه للک تفت داده رو به اون اضافه می کنیم و صبر می کنیم
تا للک تمام آب اضافه شده رو بخودش جذب کنه، در این مرحله با حرارت کم للک رو مثل برنج دم می کنیم،
تا این مرحله یه للک دم کرده ساده داریم كه معمولاً با قلیه ماهي خورده ميشه.

مواد لازم:
–  پیاز متوسط ۱ عدد خرد کرده نگینی
–  ماهی متو ۵۰۰ گرم خیسانده و تمیز شده
–  فلفل سبز تازه ۳ خوشه خرد کرده نگینی
–  جیکه ۲۰۰ گرم، نوعی سبزی خود رو که در استان ما -بوشهر- در این فصل بوفور یافت میشه.
–  نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه چهارقلم
ماهی متو چون در ساحل و بر روی ماسه ها فرآوری و خشک میشه رو بایستی حداقل ۱۰ ساعت در
آب خیساند و دو سه بار آبش رو عوض کرد تا کاملا تمیز بشه.
روش تهیه:
پیاز رو نگینی خرد کرده با مقداری نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه و فلفل سبز  و جیکه تفت داده، سپس ماهی رو
اضافه کرده و تفت میدهیم.
حالا در این مرحله نصف للک رو در ظرفی مناسب ریخته، کلیه مواد آماده شده ماهی متو رو اضافه کرده
سپس بقیه للک رو روی اون می ریزیم ودم می کنیم.
غذایی مغذی و ارزان و البته نوستالژيكِ.

با تشکر از خانم دشتی زاده از بندر گناوه

شما ممکن است این را هم بپسندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.