ماهی صبور

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ماهی صبور
در این فصل از سال ( تابستون ) معدن صبور تو خوزستانه ، شهر آبادان رو میشه پایتخت صبور ایران معرفی کرد .
بندرهای جنوبی سواحل خلیج فارس بغیر از بنادر خوزستان زیستگاه #صبور ندارن . قیمت #صبور درشت اینروزها بین ۴۰ تا ۵۰ هزارتومنه ! باور کنید اگر قیمت این ماهی خیلی بیشتر از اینا هم بشه جنوبی ها از این ماهی دست نمیکشن ! و جالب تر اینجاس که خرید این ماهی در جنوب به اینصورت که برای هر نفر‌یک عدد ماهی #صبور تهیه میکنن !
به جرات میشه گفت ماهی #صبور بی نظیرترین طعم رو داره اما در یک سانتیمتر مربع از گوشت این بالغ بر پنجاه تا تیغ ریز ریز وجود داره.

صبور رو باید با سیر و سبزی درست بشه و توی فر بزاری یا روی منقل  یا توی تنور کبابش کنی . یا با کشمش و 

پیاز داغ شکم پر بشه و توی روغن فرارون سرخ بشه .

فقط یه جنوبیه غیور جان برکف قادر به خوردن این ماهیه .

 

گرچه اهالی شهرهای بالای کشورمون عزیزمون هم در درست کردن ماهی صبور به مهارت و تبحر خاصی رسیدن .

 

صبور شکم گرفته شده رو باید با برنج ایرانیه بودار و پیاز و نوشابه خورد و بعدشم بیهوش شد که تا دو سه ساعت زمان و مکان رو فراموش کنی که وفتی از خواب بیدار شدی ندونی صبحه یا عصرهLaughing

 

 

 

 

ماهی صبور

محبوبترین ماهی خوزستان
نام علمی Hilsa shad
عصاره این ماهی سبب کاهش چربی و پیشگیری از تجمع پلاکت ها و انعقاد خون می شود.
هشدار نسبت به انقراض این ماهی هر سال جدی تر می شود .

صبور همیشه غذای محبوب خوزستانی ها بوده است. حشو و کباب صبور را حتی مهمان های غیرخوزستانی هم دوست دارند.

در گذشته همه مردم می توانستند صبور بخرند اما اکنون با وجود محبوبیت زیاد این ماهی، و قیمت بالایی که دارد، اقشار ضعیف و متوسط تقریبا دیگر مصرف کننده آن نیستند و افراد خاص یا افرادی که مهمانی ویژه دارند آن را خریداری می کنند.گرچه صبورهایی که اکنون با قیمت گزافی در بازارهای ماهی بفروش میرسد مثل سالهای قبل درشت هم نیستند . شاید در آینده ایی نه چندان دور ماهی #صبور همچون ماهی #زبیدی برای اهالی جنوب به یک‌نوستالژی تبدیل شود !

 

 

 

اگر دوس داری در مورد ماهی جنوب بیشتر بدونی 

از قیمت بروز ماهی اطلاع داشته باشی 

نحوه ی صید ماهی رو یاد بگیری و خیلی چیزای دیگه …..

همین الان بیا تلگرام و کانال ماهیها رو جویین کن 

لینک کانال در بالای صفحهCool

شما ممکن است این را هم بپسندید

یک پاسخ

  1. مهدی گفت:

    من ابادانی هستم ودرست کردن این ماهی را به خوبی بلد هستم توضیح آمده در بالا برای درست کردن ماهی کاربردی نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.