سبزی پلو ماهی

 

 

طبق سنت قدیمی ، رسم بر این بوده که ناهار یا شام روز اول بهار ، سبزی پلو با ماهی باشه .
از اونجا که آشپزی یک هنره و هر آشپز با توانایی ها و استعداد خودش میتونه یک غذای متفاوت آماده کنه ، در ادامه یکی از روشهای پخت سبزی پلو با ماهی رو براتون تایپ میکنم باشد که مورد پسندتون واقع شود .

مواد لازم برای : ۴ نفر
✔️برنج : ۴ پیمانه ، پیمانه های برنج معمولا اندازه ی یک نیم لیوانی هستن ( پیمانه ی خونه ی ما از قدیم قوطی خالی شیرعسل بوده 😃 بعد از اینکه پلوپز خریدیم پیمانه ی پلاستیکی پلوپز جایگزینش شد )
✔️سبزی پلویی:  از هر کدام ۲۰۰ گرم که معمولا شامل شوید و گشنیز و شنبلیله و جعفری و بعضا سیرتازه میشه ( البته مادر من فقط شوید رو سبزی پلوئی میدونه و میگه سبزیای دیگه تاثیری تو طعمش ندارند )
✔️ماهی : زبیدی ، شیر ، شوریده ، سنگسر و … خیلی مهم نیست . مسئله ی اصلی تازه بودنه ماهیه .
پس ماهی تازه به ازای هر نفر ، اگر فیله بود ۲۰۰ گرم و اگر از ماهیهای پرسی ۳۵۰ گرمی استفاده می کنید هر نفر یک ماهی .
✔️آرد سفید و زردچوبه و فلفل و نمک رو مخلوط کرده و برای کاور کردن ماهی استفاده کنید .
✔️لیمو ترش : به تعداد لازم

✔️ روغن سرخکردنی و پخت و پز به اندازه ی

خب بریم برای پختن غذا :

اول برنج رو که آبکش کردید سبزیهای پلویی رو که از قبل شسته و خورد کرده اید با برنج مخلوط کنید .
برای ته دیگ هم میتونید از نون یا سیب زمینی استفاده کنید و البته انواع ته دیگهای دیگه .
ولی اگر‌میخواید که سبزی پلوتو سبزرنگ بشه بهتر اینکه در دقایق آخری که برنج در حال قل خوردنه سبزی ها رو بهش اضافه کنید و بعد از دو دقیقه قل خوردن برنج رو آبکش کنید .
خب سبزی پلو به همین سادگی آماده میشه .
ماهی هم بعد از اینکه شسته و خشک کردید .
توی مخلوط آرد و زردچوبه و نمک و فلفل زده تا روی سطح ماهی کاور نازکی از مخلوط پوشیده بشه .
بعدشم ماهیتابه رو روی اجاق گذاشته و روغن سرخکردنی بریزید تو ماهیتابه تا داغ داغ بشه ( در حدی روغن باید داغ باشه که ماهی رو که توی روغن گذاشتید صدای جییییزززززو وییلییززش در بیاد ) یکطرف ماهی که سرخ شد اونورش سرخ کنید .
ماهیها رو ک همه سرخ کردید ، اگر دوست داشتید چاشنی لیمو یا نارنج تو طعم ماهی حس بشه ، درب ماهیتابه رو تو دستتون آماده بگیرید و مقداری آبلیمو یا نارنج روی ماهیها بریزید در حالیکه زیر ماهیتابه شعله ش دمکشی تنظیم کردید فورا درب ماهیتابه رو بزارید و دو دقیقه صبر کنید تا لیمو یا نارنج ماموریت خودشون رو انجام بدهند و به ماهی طعمی رو که میخواید منتقل کنند .
سبزی پلو با ماهی روشهای پخت مختلفی داره ، تو خونه ما اینجوری درست میکنن و خیلی هم خوشمزه میشه ، هممونم با دست سبزی پلو با ماهی میخوریم ( اصلا لذت خوردن ماهی اینه که از قاشق و چنگال استفاده نشه )
امیدوارم سبزی پلویی که درست می کنید خوشمزه بشه و لذت ببرید .
برای همه دوستان آرزو میکنم در سال جدید اول سلامتی و بعدشم رزق و روزی فراوان داشته باشید .
ارادتمند همه دوستان
اکبر شایان

 

شما ممکن است این را هم بپسندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.