کوسه ماهیان


 

کوسه

در گویش صیادان بومی بندربوشهر به کوسه بمبک میگن .

از نظر شكل ظاهري كوسه ها به دو شكل لوله ای و تخت هستن كه تختها بيشتر کوسه سرچکشي و اره کوسه ها هستند كه سايز درشت و گوشت سفيدتری دارند .

گونه های لوله ای کوسه خیلی بزرگ‌نمی شوند و شاید بزرگترین آنها به زیر ۱۰ کیلو برسد .

و اما چرا گوشت بعضی از کوسه ماهی ها بویی شبیه به بوی آمونیاک دارند ؟
اکثر ماهيها و پستانداران تنظيم كننده فشار اسمزي خونشان نمك طعام است .
ولی در كوسه اين تنظيم توسط اوره انجام مي شود كه با مرگ كوسه و از دست رفتن خاصيت عبور انتخابي رگها اوره به گوشت نفوذ كرده و باعث بوي بد در گوشت ميشود و به همين دليل بلافاصله پس از صيد، صيادان دم و باله ها را قطع كرده وسر را جدا و شکم‌کوسه را خالی میکنند ، تا خون بلافاصله از بدن خارج شده و اوره به گوشت نفوذ نكند .
البته باله های کوسه مصارف پزشکی دارد و همچنین از جگر کوسه روغن تهیه میکنند که برای درمان و کاهش دردهای مفصلی مفید می باشد .
اگر فيله كوسه را قبل از پخت ، در محلولی از آب نمك و سركه خوابانیده و چند بار آبكشي شود و سپس در پياز رنده شده و ادويه مخصوص غذاهای دریایی #مرینت و آماده ی پخت گردد ، طعم و مزه ی لذیذتری ایجاد میکند .

❌ماهی #کوسه در کشور ما به دلایل شرعی مصرف ندارد و اکثرا صادر می شود.✅فشار اُسمُزی نیروی است که باید بر ماده وارد شود ، تا مانع حرکت آن مایع از بین یک غشای نیمه تراوا شود .

کوسه در کشور ما ، به دلایل شرعی ( نداشتن پولک ) حرام اعلام شده و مصرف ندارد . گرچه سالهاست که م پرفسور بابامخیر ، پدر علم دامپزشکی ایران ، اعلام کرده بودند پولک های میکروسکوپی کوسه وجود دارد ، ولی هنوز اکثر مراجع ، مصرف گوشت کوسه را حرام می دانند .

 

 

شما ممکن است این را هم بپسندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.