برچسب گذاری توسط: میگو

۶

اصل قلیه تند و تیز بوشهری

 
اصل قلیه تند و تیز بوشهری یکی از غذاهای پر طرفدار در استان بوشهر “اوو موی”(ow mouy) میباشد؛ غذایی مناسب برای همه فصول ؛ولی کاربرد نوع ماهی در فصول سال برای پختن قلیه متفاوت است؛ مثلن بوشهریها برای فصل زمستان برای درست کردن قلیه از ماهی هامور یا سرخو ویا سنگسرو چنانچه مایل باشند سکن استفاده میکنند. حتی کاربرد سبزی هم زمستانی و تابستانی دارد ؛ تعجب نکنید اینارو از قدیمی ها پرسیدم؛ و

۰

ترشی مخصوص ماهی

عکس تزئینی است
 
 
 
این ترشی عضو جدایی ناپذیر سفره های مردم استان بوشهراست.
این ترشی رو همراه با ماهی سرخ کرده و غذاهائی که با ماهی درست میشه نظیر:
لخلاخ ماهی و دمپختک و امگشت ،سرو می کنند.
ترشی که شاید بشه بهش بگیم “معجون”.
وقتی از یکی قدیمی های بوشهری خواستم درباره این ترشی برام توضیح بده گفت:” او
ن موقع ها تو بوشهر یه نفری بود که بهش میگفتن” حیدرک” خونشون بین محله کوتی و

۰

سس جاشو

 
سس جاشو
این سس مختص جاشوان و ناخداها و دریانوردان است .
سسی بسیار تند است که باعث ازبین رفتن رطوبت دریایی؛ دریا زدگی می شود و گرم کننده بدن میباشد ،
و درعین حال بسیار لذیذ است.
 
 
مواد لازم:
 
 
*پودر فلفل هندی یا چیلی ۱قاشق غذاخوری
*فلفل سیاه ۱قاشق غذاخوری
*زنجبیل ۱قاشق غذاخوری
* رب گوجه ۳ قاشق غذاخوری
* آب لیمو یا سرکه ۱/۲ فنجان
*آب ۱/۴ فنجان
*سیر ۱۰ حبه رنده شده
*پیاز ۱ع

۲

کوبیده میگو

 
مواد لازم:
*۸۰۰گرم میگوی پاک شده و آماده (ریز و درشت بودن میگو مهم نیست،فقط تازگی میگو خیلی اهمیت داره
که بهتر است یک کیلو و نیم با پوست خریداری کنید و پوستش رو بگیرید و تمیز کنید و برای کوبیده ی میگو
به هیچ عنوان میگوی پاک کرده نخرید.)
*پیاز 3 عدد
*تخم مرغ 1 عدد
*نمک و ادویه جات به میزان لازم 
و مقدار کمی فلفل سیاه و نان خشک پودر

۱۰

نکاتی مهم در باره ی تهیه و خرید ماهی ومیگو

۱-هنگام خرید ماهی تازه از بازار اول به چشمهای ماهی با دقت نگاه کنید ، چشمهای 
ماهی باید از حدقه بیرون زده باشند ، یا حداقل با حدقه مساوی باشند.
اگر چشمهای ماهی از حدقه بیرون زده بود و شفافیت و گردی چشم به زیبائی مشخص و معلوم بود این ماهی
بی نهایت تازه است و از زمان صید آن ، مدت زمان زیادی نگذشته ، ولی اگر چشمهای ماهی
شفاف بود و مساوی با حدقه بود ، این ماهی تازه است ولی کیفیت آن صد در صد ن

۰

شله ی ماهی یا سوپ ماهی یا آش ماهی

 
یکی دیکر از غذاهای سنتی استان بوشهر ، آش ماهی یا  سوپ ماهی می باشد که به گویش محلی به آن
“شله ی موهی ” می گویند.این غذا رو با ماهی هائی مثل:هامور ، سنگسر ، سرخو ،صُبیتی ،
درست می کنند.
شله ی ماهی غذای خیلی خوشمزه ایه و بوشهر ی ها این غذا رو بیشتر
در شب های زمستون درست می کنند ، و یکی از فاکتورهای اصلی و مهم این غذا ، فلفل و سیر
زیاد است.و حتما باید این غذا رو با ماهی های ذکر شده ی بالا

۰

ماکارونی با میگو و قارچ

 
مواد لازم برای ۶ نفر:ماکارونی=یک بستهگوجه فرنگی=یک کیلورب گوجه فرنگی=یک قاشق سوپخوریمیگوی خشک(یا میگوی یخ زده نیم کیلو)=۲۵۰ گرمکره=۱۰۰ گرمشکر=یک قاشق سوپخوری سرخالیپیاز سرخ شده=یک تا دو قاشق سوپخوریسیر=یک تا دو بوتهجعفری خرد شده=یک یا دو قاشق سوپخوریقارچ=۲۵۰ گرمنمک و فلفل=بمقدار کمطرز تهیه:ظرفی را آب می کنیم و می گذاریم جوش بیاید.میگوها را در آب جوش می اندازیم،کمی که نرم شد از روی آتش بر

۰

ماکارونی میگو با ذرت و فلفل دلمه

 

مواد لازم:
 
 
 
*ماکارونی آبکش شده ۱ بسته ی ۸۰۰ گرمی
*میگوی باپوست و تازه ۱ کیلو خریداری کنید و پاک و تمیز کنید.(اگر میگوی تازه در دسترس ندارید
از میگوای منجمد بسته بندی استفاده کنید به وزن۵۰۰ گرم)
*پیاز خورد شده اعدد متوسط
*ذرت یه قوطی کنسرو شده یا بهتر اینه که دانه ی ذزت منجمد بخرید و مقداری بخار پز کنید
*فلفل دلمه ای قرمز و سبز هر کدوم ۱ عدد متوسط
*سیر ۳ حبه متوسط
*رب گوجه فرنگی

۰

خوراک میگو با رب گوجه

 
 
 مواد لازم:
 
 
 
*میگوی پاک شده ی آماده ۴۰۰ گرم
*پیاز متوسط ۲ عدد
*فلفل دلمه ای یک عدد متوسط
*سیر ۳ حبه رنده شده
*گوجه فرنگی ۳ عدد بزرگ
*فلفل قرمز به اندازه ی کافی (غذاهای دریائی هر چی مزه تند بودنشان بیشتر باشد خوشمزه تر می شوند)
*روغن به میزان لازم
*آبلیمو یک قاشق غذاخوری
*رب گوجه یک قاشق سوپخوری
*گشنیز یا جعفری  برای تزئین به میزان لازم
*خیارشور و زیتون  بون هسته ب

۴

میگو پفکی با روشی دیگر

 
موا لازم:
 
 
 
*میگو درشت تازه و تمیز شده برای هر نفر ۲۰۰ گرم(۱کیلو برای ۵ نفر)برای زبیاتر شدن میگو ها
بهتره دُم میگو رو جدا نکنید.
*آرد سفید ۴قاشق غذاخوری *پودر خمیر مایه فوری ۱قاشق مربا خوری سر پر *شکر ۱قاشق غذاخوری *نمک ۱قاشق چایخوری *آّب ولرم به اندازه ای که وقتی مواد رو با هم مخلوط می کنیم به غلظت برسن *زعفران و ادویه برای خوش رنگ و خوشبو شدن میگو
*روغن به میزان لازم
 
 
&n