طرز تهيه قليه ماهى اهوازى

 

 

 

 

 

 

مواد لازم:

 

 

 

 *تمر هندى….يک بسته

*سير رنده شده…۲سر

*پياز رنده شده…۲سر

*گوجه فرنگى رنده شده…۷عدد

*سبزى ماهى سرخ شده به مقدار لازم

*رب گوجه فرنگى…

یک قاشق غذاخورى

*ادويه,زردچوبه,فلفل قرمز,پودر ليمو دو قاشق مرباخورى

و مهمترين اصل قليه ماهى است که بهتر است ازيک کيلو نيم ماهى استفاده

 شود که مناسب قليه باشند,ماهى هاى نظير,سنگسر سفيد,هامور,شير و يا ميش ماهى

 

 

طرز تهيه و پخت قليه:

 

سير و پياز را با هم تفت داده تا طلايى شوند,و بعد به ترتيب رب گوجه فرنگى

و گوجه رنده شده و سبزی اضافه مى کنيم.حالا نوبت اضافه کردن ادویه هاس،

به مدت نیمساعت مواد را روی شعله ی ملایم با هم تفت داده تا خوب سرخ بشن،

حالا تمر هندی را که قبلا در آب ولرم خیسانده وحل کرده ایم،از صافی عبور میدهیم

تا هسته و ریشه ی آن گرفته شود و به موادمون اضافه میکنیم،زیر مواد را کم کرده و میگذاریم

تا با هم پخته شوند و جا بیفتن،ماهی ها را در ماهیتابه ای جداگانه،سرخ کرده و به موادیکه جا افتاده ان

اضافه میکنیم،شعله را دمی کرده و میگذاریم تا قلیه آهسته قل بخورد و جا بیفتد.

 

 

 

 

 

 

دستور روش پخت :سرکار خانم سعیده بروایه از اهواز

با تشکر از ایشان

 

 

 

 

 

 

 

 

برای شناخت انواع ماهی ها و پخت غذاهای مختلف با ماهی و میگو

به تلگرام ما بپیوندید.

 

شما ممکن است این را هم بپسندید

۲ پاسخ‌ها

  1. دکتر نصرت گفت:

    قلیه در اصل متعلق به سرزمین ابادان و خرمشهر است البته در استان خوزستان بوشهر جای خود دارد و هیچگونه خاستگاهی در اهواز نداشته .با تشکر

  2. رضا گفت:

    قلیه در اصل مربوط به کشورهای عربی و خاستگاه اون در ایران بوشهر و بندرعباس بوده و در خوزستان هم بیشتر بین عربها مصرف میشده. بنابراین اصل این غذا بهیچوجه متعلق به شهر های ابادان و خرمشهر نبوده.
    ضمنا ایشان طرز تهیه قلیه ماهی در اهواز را گقتند که دقیق بوده و قدیمی های اهواز خصوصا عشایر عرب بهمین ترتیب درست میکنند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.