دسته: تون ماهی یا تُن،گُباب،گِلِتی

کتاب شیلی یو ( معرفی و ریخت شناسی ماهیان جنوب و روشهای نگهداری ، حمل ، پاک کردن آنها و همچنین کاربرد غذایی و دستورات آشپزی دریایی سنتی جنوبی ) ۰

کتاب شیلی یو ( معرفی و ریخت شناسی ماهیان جنوب و روشهای نگهداری ، حمل ، پاک کردن آنها و همچنین کاربرد غذایی و دستورات آشپزی دریایی سنتی جنوبی )

نام کتاب : شیلی یو نویسنده : اکبر شایان خواه ناشر : انتشارات دستغیبی مشخصات ظاهری : ۴۲۵ صفحه مصور و تمام رنگی عکاس جلد : شقایق شایان خواه طراح جلد : مهرگان محمدی...

خانواده ی تن ماهیان ۰

خانواده ی تن ماهیان

        تُن ماهیانی ک در آبهای خلیج و عمان زیست میکنند و صید میشه و شناسایی شده شامل ۱۰ نوع هستن : ۱_تن یا زرده یا تیبان(همینی ک امروز صید داشتیم...

ویدیو معرفی ماهی هوور از خانواده ی تن ماهیان ۰

ویدیو معرفی ماهی هوور از خانواده ی تن ماهیان

ماهی هوور از خانواده ی تن ماهیان است . ماهی شیر و قباد هم از خانواده ی تن ماهیان هستند که از لحاظ ارزش اقتصادی و گوشت و مزه در صدر جدول این خانواده...

۰

معرفی ماهیان جنوب با عکس ، صفحه دوم

 
 
بعضی از ماهی ها مثل :تن ، مارلین ، داردم ، جودر ، گیدر ، گلتی ، ویر ، یک نمونه هوور و چندین نوع دیگه ، گوشتی قرمز یا صورتی رنگ دارند.
 
 
 
 

 
 
خوراک اسکویید مواد : ۷۰۰گرم فیله اسکویید،یک عددپیاز،۳حبه سیر،یک عددفلفل دلمه،پودرزنجبیل،روغن زیتون،رب گوجه،زردچوبه،فلفل قرمز،پودرپاپریکادستپخت:شقایق شایان
 
 
 
 
ماهی براق که اغلب به اسم ماهیه صافی شناخته

۰

تقلب دربعضی از ماهیفروشی ها و فروختن انواع ماهی به اسم شیر

 
 
در تصویر بالا ، عکس تیکه شده ی ماهی #تن رو  می بینید که در یکی از شهرهای غیربندری ( اسم شهر رو نیاریم بهتره )به اسم ماهی شیر فروخته شده! 
 
شباهت ماهی ها بهم باعث میشه که افراد سودجویی که متاسفانه به شغل ماهیفروشی مشغولا ، از نابلدی و ناواردیه  مشتری سواستفاده کنن و ماهی ارزون رو به اسم ماهی گرون و معروف به مشتری بفروشن!تصویر بالا ماهی #تن هست که بجای ماهی شیر با قیمت

۰

ماهی خشک یا نمک سود شده

 
 
 
 
 
در ایام قدیم که علم پیشرفت نکرده بود و دستگاهای برودتی وجود نداشتن، زمانیکه ماهی زیاد صید میشد( در ماههای فروردین و اردیبهشت ) و قیمت خیلی ارزانی داشت ، اغلب بندری ها ، ماهی را با قیمت خیلی پایینی خریداری می کردند و با نمک دریا ، نمک سود کرده و درون دبه های حلبی ، می خواباندند و در فصل زمستان که ماهی کمتر صید میشد، با ماهی خشک و نمک سود غذاهای دریایی درست می کردند. ال

۰

کباب کوبیده ی ماهی در ماهیتابه با سس چتنی

 
 
 
 
 
 
کباب کوبیده ی ماهی با سس چتنی این بار می خواهیم به جای اینکه گوشت قرمز را به سیخ بکشیم گوشت ماهی را به سیخ کشیده و کباب کوبیده ماهی درست کنیم.( البته توی ماهیتابه با مقدار کمی روغن )مواد لازم برای ۲ نفر:* ۳۰۰ گرم گوشت ماهی چرخ شده که بهتر است از ماهی های گوشتی استفاده کنیم مثل میش ماهی ، سکن  ، ماهی هوور 
 
مواد لازم :
یک عدد زرده تخم‌مرغنصف ق چ ادویه ماهی ی

۰

غذای دریایی با ماهی شور

 
 
ماهی شور سرخ کرده
 
 
 
 
رسپی از سرکار خانم :
ترک زاده بانوی بوشهری
 
 
 
 
ماهی شور رو چند ساعت با آّب خیس می کنیم( حدود ۳ الی ۴ ساعت کافیست )
در حین مدت زمانی که ماهی رو خیسوندید دو الی سه بار آب ماهی رو عوض کنید تا شوری
آن گرفته شود.
سپس با مقدار کمی ادویه مخصوص ماهی آب پز می کنیم.
مدت زمان آب پز باید در حدی باشد که بتوان ماهی رو ریش ریش کرد و خار و تیغ ماهی ر

۰

پلو ماهی با جش یا گِش

 
پلو زعفرانی ماهی جش یا گِش
 
 
 
عکس و دستور پخت از طرف
سرکار خانم :
ترک زاده از بندر بوشهر
 
 
 
 
 
فیله ی سرخ شده ی این ماهی از جمله پرطرفدارترین غذاهای دریایی جنوبه
چرا که تازه ی این ماهی ، هم گوشت لذیذی داره و هم این که فیله ی این ماهی بدون خاره.
 
این ماهی رو اغلب با شوید پلو زعفرانی سرو میکنن (البته با پلو سفید و ساده هم عالیه )
اگر تهیه و درست کردنه پلو ز

۲

ماهی سی بس (شانک پرورشی دریایی، ارگانیک)

 
 امروزه بر هیچ کس پوشیده نیست که تغذیه ی سالم باعث حفظ سلامت جامعه است،شاید بتوان گفت سالم
ترین و مفید ترین گوشت پروتینی ماهی ست،ماهی سرشار از روغن است.قرص و روغن ماهی در داروخانه ها
بفروش میرسد قرص تهیه شده از روغن ماهی ،که به امگاه۳معروف است برای درمان بیماری های قلبی و
عروقی و انواع بیماریهای دیگر مفید است. یقینا خوردن ماهی تازه و ارگانیک به مراتب بهتر از خوردن قرص آن است.و ب